OLJE OG GASS

Siemens tar nok et dypdykk

Siemens kjøper en subsea-divisjon av Expro Holdings for 470 millioner euro.

FMC Technologies har lang erfaring med leveranser av undervannsutstyr, som her på Tordis, til Statoil.
FMC Technologies har lang erfaring med leveranser av undervannsutstyr, som her på Tordis, til Statoil. Bilde: Laila Sømme/ FMC Technologies

Expro Holdings subsea-divisjon har 450 ansatte, med blant annet et større kontor i Bømlo i Hordaland. Oppkjøpet skal integreres som en del av subsea-satsningen til Siemens som styres fra Norge.

Dagens oppkjøp er Siemens andre oppkjøp innen undervannsteknologi på ett år, og med det håper Siemens å styrke sin posisjon.

Les også: Han leder Siemens' globale satsing på undervannsteknologi

Styrket posisjon

– Før dette oppkjøpet har vi investert om lag en milliard kroner i teknologi, kompetanse og utviklingsfasiliteter for å kunne levere produkter og løsninger som bidrar til en mer effektiv utvinning av olje og gass. Dette oppkjøpet styrker vår posisjon ytterligere, og gjør at vi tar et større grep om hele verdikjeden av subsea-teknologi fokusert mot distribusjon av strøm og signaler. Vi vil dermed fremstå som en mer helhetlig leverandør av slike systemer, sier Atle Strømme som er leder for subsea-satsningen til Siemens.

Divisjonen som Siemens overtar utvikler og produserer kabelkontakter, sensorer og måleinstrumenter som går under merkenavnene Tronic og Matre.

Siemens' subsea teknologisenter: Skaffer 500 nye jobber

Vokser raskest

– Ved å kombinere vår kunnskap om elektrifisering og våre forsknings- og utviklingsaktiviteter med de oppkjøpte produktene fra Tronic og Matre, vil vi ta enda et langt steg mot å bli en av verdens ledende leverandør av elektrisk strømforsyning på havbunnen, sier Strømme.

Undervannsprosessering er forventet å revolusjonere olje- og gassindustrien. Undervannsproduksjon er også det segmentet som vokser raskest innen olje- og gassnæringen.

Les også: Siemens kjøper to norske subsea-selskaper

Les mer om undervannsteknologi:

Miljøteknologi blir eksportartikkel

Satser stort på kontraktssamba

Milliardkontrakt for Åsgard-kompresjon 

Forlenger levetiden på undervannsbrønner

Webkamera på 3000 meters dyp

Her flyttes grensene for oljeproduksjon 

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.