T2

Sennheiser PXC 450: Solid hjelm

Sennheiser PXC 450

Pluss:

+ Glassklar lyd i mellom- og toppregisteret

+ Lekker veldig lite lyd

Minus:

- Voldsomt store

- Overdrevet nøktern bass

- Litt underdrevet støyredusering

- Smådyre

Spesifikasjoner

Frekvensområde: 8 - 28.000 Hz

Vekt: 240 gram u\kabel

Pris: Ca. 2.600 kroner

Sennheiser har fem ulike støyreduserende hodesett, og dette er det aller heftigste, med en pris på over 2.600 kroner.

Enorme

PXC 450 er direkte gigantiske, nærmest på linje med Denons femtusenkronersklokker av mahogni. De er nesten så store at vi sliter med å ta dem seriøst.

De er også ganske tungdrevne, så om du skal bruke dem på farten, bør du passe på å ha en spiller som kan levere nok volum. IPod Touch er for eksempel akkurat i grenseland, mens Nano sliter litt.

Har du en mediespiller med svak forsterker, bør du altså ikke kjøpe disse.Ikke veldig bærbare SENNHEISER: PXC 450 er gigantiske, men har en hendig bæreveske.

Ikke veldig bærbare

Sennheiser-klokkene dekker halve hodet, og veier også hele 240 gram.

Det gjør at bruksområdet nok er noe begrenset: Dette er for eksempel ikke klokkene du drar med på joggetur eller treningssenteret.

Komforten er imidlertid god: De har puter av skinn, og klemmer ikke særlig på hodet.

Solid

Størrelsen kan likevel komme til å være et problem for noen, og man kan oppleve å bli sliten i hodet og nakken bare av vekten på settet.

Pluss får det likevel for en svært solid kabel, selv om denne ikke er avtagbar, noe den er på flere av de andre settene.

God lyd

Lyden er god, på grensen til svært god. Sennheiser leverer et veldig nøytralt og avbalansert lydbilde som ikke farges av noe.

Bassen er kjapp og presis, men veldig tilbakelent, og lyden vil nok for noen oppfattes som noe kjedelig.

Lyden har god kvalitet, men den er langt fra engasjerende. Pluss får settet imidlertid for at det lekker svært lite lyd, så du slipper å forstyrre omgivelsene med musikken din.

Grei støyreduksjon SENNHEISER: Støyreduksjonen er nøktern, og det er også bassgjengivelsen. Talk-through-knappen er imidlertid smart.

Grei støyreduksjon

Støyreduksjonen er etter vår mening også overdrevent nøktern.

Sennheiser-settet klarer ikke stenge ute kombinasjonen av PC-vifter og ventilasjonsanlegg, og om bord på et fly klarer de ikke kansellere vekk like mye støy som andre sett.

Konklusjon

Alt i alt er Sennheiser-klokkene fulle av kompromisser.

De har voldsomt nøktern bass til å være såpass store, og nettopp størrelsen gjør også at de ikke er helt like bærbare som vi skulle ønsket.

Lyden er likevel god, og du vil nok kunne få store opplevelser av favorittmusikken med disse – til tross for at du kanskje må leve med litt støy utenfra likevel.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.