ROMFART

Sender drone til Saturns måne Titan

Skal ankomme månen i 2034.

En grafisk framstilling fra NASA viser Dragonfly-dronen i ulike faser av når den etter planen i 2034 skal lande på Saturns måne Titan. Dronen skal utforske flere steder på månen, noen av dem med lange avstander imellom, i jakten på muligheten for å finne støtte for mikrobielt liv.
En grafisk framstilling fra NASA viser Dragonfly-dronen i ulike faser av når den etter planen i 2034 skal lande på Saturns måne Titan. Dronen skal utforske flere steder på månen, noen av dem med lange avstander imellom, i jakten på muligheten for å finne støtte for mikrobielt liv. Foto: Nasa/ AP/ NTB scanpix
28. juni 2019 - 07:22

Nasa's Dragonfly-drone skal fly forbi Saturns største måne Titan for å utforske om det er grunnlag for at det kan finnes mulig liv der.

Dronen sendes av gårde i 2026. Den ankommer Titan i 2034, opplyste Nasa torsdag.

Titan er Saturns største måne. Den har en tykk atmosfære. Månen har også metan-sjøer og et hav under overflaten. Derfor blir den sett på som et interessant sted å utforske, for å se om månens geologi kan gi støtte til mikrobielt liv.

Titan ble sist utforsket av den internasjonale Cassini-Huygens-ekspedisjonen. Cassini-romfartøyet endte sitt liv da det stupte ned i Saturns tette atmosfære i 2017 etter to tiår i drift.

Et bilde gitt ut av Nasa viser overflaten på Saturn-månen Mimas. Det store Herschel-krateret har fått mange til å sammenligne den lille månen med Dødsstjernen fra Star Wars. Bildet er tatt fra romsonden Cassini i 2010. Ny forskning tyder på at isoverflaten kan skjule et hav.
Les også

«Dødsstjernen» Mimas overrasket forskerne

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.