ARKIVNYHETER

Sellikdalen bru til ECO Bygg på andre forsøk

Denne særpregete brua vil korte arbeidsreisene for gående og syklende betydelig når den tas i bruk i juni neste år. (Ill.:  Arne Eggen Arkitekter og Sivilingeniørene Haug og Blom-Bakke)
Denne særpregete brua vil korte arbeidsreisene for gående og syklende betydelig når den tas i bruk i juni neste år. (Ill.: Arne Eggen Arkitekter og Sivilingeniørene Haug og Blom-Bakke)

Den opprinnelige anbudsfristen gikk ut 29. august. Tre entreprenører meldte sin interesse. Av disse lå Strøm Gundersen lavest med 16,486 millioner kroner. Deretter fulgte ECO Bygg og Betonmast.

På grunn av formelle feil måtte alle anbudene avvises, og oppdraget ble lyst ut på nytt, denne gangen med 3. oktober som frist.

Ved fristens utløp var det bare de to som lå lavest første gang som hadde gitt anbud. Denne gangen var det ECO Bygg som lå lavest av disse.

Den raske saksbehandlingen skyldes at begge entreprenørene hadde gitt anbud på samme oppdrag en gang tidligere. Dermed var alle referanser kontaktet da saken skulle behandles for annen gang.

Sellikdalen bru er et resultat av samarbeid mellom Arne Eggen Arkitekter og Sivilingeniørene Haug og Blom-Bakke. Det er en gang- og sykkelbru som skal krysse Lågen to kilometer sør for Kongsberg sentrum. Lengden blir 102 meter fordelt på fire spenn. Brua får overbygning av tre og pilarer av betong. Overbygningen får form som en S i vertikalplanet. Det vil si at den får både et høybrekk og et lavbrekk. Over gangbanen blir det tak, og på hver side blir det et brystningsfelt av skråttstilte bord. Denne løsningen vil gi så god beskyttelse mot snø at brua ikke behøver å dimensjoneres for tunge brøytemaskiner.

Brua skal være ferdig innen 1. juni neste år. Utgiftene fordeles mellom Statens vegvesen, Kongsberg kommune og noen av bedriftene i Kongsberg Næringspark.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.