ARBEIDSLIV

Sangglad arbeidsnarkoman

Da dr.ing. Sølve Fjæringstad gikk i gang med å etablere Fras AS, var det på basis av hans egen oppfinnelse, Dynasamp.

Han hadde lang erfaring med å etablere bedrifter, ikke minst i hydraulikkbransjen. - Jeg mener dette er den fjerde bedriften jeg starter, men den første basert på mine egne ideer, sier Sølve Fjæringstad. - Man skulle tro at man vil gi seg etter å ha vært med på tre oppstarter tidligere, men jeg er ikke typen som gir opp. Jeg liker å arbeide mye og søker stadig etter nye utfordringer. Det er selvmotiverende å drive fram nye produkter og bedrifter.

Livsstil

Fjæringstad er utdannet maskiningeniør fra Norges Tekniske Høgskole, NTH. Som så mange andre var en jobb i Det Norske Veritas lokkende. Men det tok ikke lang tid før andre industrier var mer fristende. Det bar inn i Elkem og konstruksjon av smelteverk. Her ble han godt kjent med hydraulikk og veien over i Sperry-Vickers var kort. Og det var naturlig at en mann med stor arbeidskapasitet og pågangsmot ble lokket med andre utfordringer. - Drivkraften er hele tiden få lov til å arbeide med ny teknikk. Når man er så nysgjerrig som meg, er det ikke lett å stoppe. Arbeidet blir en livsstil.

Opprinnelig eide Fjæringstad halvparten av Fras. Han sitter nå med 95 prosent av aksjene, men har fått med seg tidligere Kværner-direktør Tore Bergersen som styreformann. Utviklingen av Dynasamp er gjort med egne penger og over driften av Fras. Aksjene har han fått ved å bruke det han har tjent pluss at han har tatt opp personlige lån for å komme videre. - Må jo ha tro på det man driver med, sier han.

Baryton

Til tross for iherdig innsats med å utvikle nye bedrifter og produkter, finner han tid til å dyrke et par hobbier. Han synger i Philharmonisk selskaps orkesters kor, tar turer i skog og mark og kjører motorsykkel. - Jeg lever et aktivt liv og klarer meg med lite søvn. Fem timer hver natt er nok.

Siden Fras kun har fem ansatte, blir det mye kundebesøk og aktivt feltarbeid. De ansatte i bedriften har han håndplukket. - Det er viktig at de kommer fra forskjellige miljøer, både fra den tredje verden og Norge. Da kan vi få ulike innfallsvinkler på hvordan vi skal møte utfordringene. For øvrig har vi oppdaget en ny utfordring for oljesystemer - det kan gå sopp i oljen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.