DATATELE

Sagt om nødnettet

Blir dyrt til slutt

Staten har for vane å kjøpe så «lurt» at det virkelig blir dyrt til slutt. Forprosjekt kostnadene er heller ikke så viktige...

Tvilende, leserinnlegg på TU.noUproffe greier

Hallo! Er det virkelig mulig at man går ut offentlig og sier til tilbyderne at det er ´close race´, før man starter sluttforhandlinger? Dette er uproffe greier.

Petter, leserinnlegg på Digi.noVet ikke hva de vil ha

Det antydes at leverandørene ikke har svart på alle spørsmål og kravene fra prosjektet, men hva om prosjektet ikke helt vet hva de skal ha og endrer krav underveis? Prosjektet har en utfordring i å tekkes nødetatene og alle dems "absolutte" krav samt å komme innenfor rammene til Stortinget. Det kan jo være at kravene må justeres noe for å komme innenfor rammene og at det skaper nye forsinkelser.

Ikke overrasket, leserinnlegg på TU.noBetydelig tilbakeskritt

Etableringen av det nye digitale nødnettet kan vise seg å representere et betydelig tilbakeskritt for den daglige og nødvendige akuttberedskapen i helsevesenet.

Overlege og leder for Norsk Resuscitasjonsråd, Kristian Lexow, til AftenpostenDatahastighet bekymrer

Og når nå Østlandet er bygd ut med Tetra eller Tetrapol, skal dette i 2007 evalueres før neste utbyggingstrinn. Kanskje kan hybridløsninger da fortone seg mer attraktivt? Vi tror myndighetene gjør klokt i å holde flest mulig dører åpne. Tetras manglende dataoverføringshastighet bør fortsatt bekymre flere enn oss.

Redaktør Arne Joramo i TeleavisenForpurrer utbyggingen

Jeg er redd for at dette (ny evaluering av Nødnettet – red.kom.) er et påskudd for å forpurre utbyggingen, og at vi får en ny debatt om hva nødnettet skal brukes til. Signalene i revidert nasjonalbudsjett er merkelige og svært uheldige.

Forbundsleder Arne Johannessen Politiets Fellesforbund til Dagens NæringslivSier nei til våpengigant

Den franske våpengiganten EADS, som er kastet ut av Pensjonsfondet, bør ikke få milliardoppdraget med å bygge ut nytt digitalt nødnett i Norge.

SVs forsvarspolitiske talsmann Bjørn Jacobsen til Dagsavisen300 nye arbeidsplasser

Hvis vi får være med på å bygge ut det nye nødnettet, vil vi doble staben her. I tillegg må vi leie inn folk til å ta toppene. Det er lenge siden det ble skapt flere hundre arbeidsplasser i byen (Oslo – red. kom.) nærmest over natta.

Administrerende direktør Thor-Erik Næss i T Connect til DagsavisenAntikvarisk system

Systemet (dagens politiradio – red. kom.) er antikvarisk og hører til gårsdagens teknologi Det er på tide at vi får en effektiv arbeidskanal som også sikrer sensitive personopplysninger.

Visepolitimester Arne Hammersmark, Politiet i Rogaland, til Stavanger AftenbladÅpent for Gud og hvermann

Det (dagens radiosamband - red. kom.) er åpent for Gud og hvermann og burde vært sikret. Forbundet har lenge presset på for å få nytt utstyr. Det finnes kjempebra utstyr, og det sambandet vi bruker burde vært på politimuseum, ikke i operativ tjeneste.

Lokal leder i Politiets Fellesforbund, Arild Sandstøl, til Rogalands AvisLiv kan gå tapt

I dag finnes det ingen beredskapsordning som sikrer prioriterte brukere telefonforbindelse i krisesituasjoner. Dersom det skjer en stor ulykke, og telefonettet bryter sammen, kan det bli vanskelig å koordinere hjelpearbeidet. I verste fall kan redningsaksjoner bli forsinket og det kan oppstå misforståelser. Dermed kan liv gå tapt.

Ekspedisjonssjef Eirik Larsen Kvakkestad i Riksrevisjonen til NRKPekte på svakhetene

Vi er enige med tidligere statsminister Kåre Willoch som mener det har tatt for lang tid å etablere dette nettet. Det er fem år siden Sårbarhetsutvalget (i 2000 – red. kom.) som Willoch ledet, la fram sin innstilling der utvalget pekte på svakhetene i dagens nødsamband.

Lederartikkel i DagbladetIkke noe nytt Televerk

Vi har vært gjennom en omstendelig prosess fra midten av nittitallet, der ikke minst brukerne har vært sentrale. Flere tusen sider med dokumentasjon og krav er oversatt og levert aktuelle tilbydere. Drift og alt vedlikehold blir også satt bort, slik at vi ikke oppretter noe nytt Televerk.

Seniorrådgiver Willy Skogstad i Sosial- og helsedirektoratet til Østlandets Blad

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.