OFFSHORE

Rita rammer rigger

Kerr McGees Spar-plattform Red Hawk er fortøyd med seks polyestertau med kjettinger i hver ende. Havdypet er på hele 1600 meter. Plattformen kom i produksjon i 2004.
Kerr McGees Spar-plattform Red Hawk er fortøyd med seks polyestertau med kjettinger i hver ende. Havdypet er på hele 1600 meter. Plattformen kom i produksjon i 2004. Bilde: KerrMcGee

Dersom Rita følger den antatte kursen, vil orkanen treffe områder av Gulfen som ikke ble rammet av Katrina for drøye tre uker siden.

I dette området er det ca. 1200 plattformer og 80 rigger. De fleste plattformene er ubemannet.

Rammer rigger hardt

Hvis Rita gjør like stor skade på rigger som Katrina, antar ekspertene at 9 rigger vil bli totalt ødelagt og ytterligere 12 skadet. Hele riggflåten i Mexicogulfen vil dermed bli hardt rammet når dette kommer på toppen av Katrinas skader.

Oljeinstallasjonene som ligger rett i Ritas kurs, representerer 30 prosent av oljeproduksjonen i Den mexikanske gulf. Orkanens øye ser ut til å treffe noen av de viktigste oljefeltene, skriver Rigzone .

Dypvann

Rita ser ut til å passere områdene Walker Ridge og Keathley Canyon og videre mot Garden Banks og vestlige del av Green Canyon. Det er bare rundt 40 installasjoner i området, men disse er til gjengjeld svært viktige dypvannsinstallasjoner. Blant disse er Kerr McGees Red Hawk og Magnolia-feltet til Conoco Phillips.

Etter å ha passert dypvannsfeltene, vil Rita feie inn over grunnere felt utenfor kysten av Texas. Det er ventet at West Cameron er blant områdene som blir verst rammet og skadene på installasjoner kan bli verst. Her befinner det seg 292 ubemannede og 88 bemannede plattformer. 22 flyttbare installasjoner er plassert her, blant dem 19 oppjekkbare. Alt personale offshore er evakuert.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.