OLJE OG GASS

Revus fant olje

Den halvt nedsenkbare boreriggen Transocean 704 er av typen Sedco 700 og ble bygget i Canda i 1974.   Den er byget for å tåle tøffe forhold og kan brukes på dypt vann ned til 360 meter.
Den halvt nedsenkbare boreriggen Transocean 704 er av typen Sedco 700 og ble bygget i Canda i 1974. Den er byget for å tåle tøffe forhold og kan brukes på dypt vann ned til 360 meter. Bilde: Transocean

Funnet er gjort i britisk sektor i brønn 210/29a-4 på Cladhan-prospektet i den nordlige delen av Nordsjøen.

Ifølge selskapet er det påvist en oljekolonne i øvre Jura på mer enn 34 meter med en sandkolonne på åtte meter og en poriositet på mer enn 20 prosent med god oljemetning. Olje-vann-kontakten er ikke påvist.

Analyserer prøver

Brønnen er foreløpig ikke produksjonstestet. Revus har imidlertid foretatt trykktester. Resultatene tyder på gode strømningsegenskaper, opplyser selskapet en pressemelding.

Brønnen blir nå plugget og forlatt. De innsamlete data blir analysert og tolket før partnerskapet vil ta stilling til et mulig avgrensningsboring og eventuelt en produksjonstest.

Lite utforsket område

– Resultatene fra Cladhan er meget lovende ettersom sannsynligheten øker for at en ny type letemodell nå fungerer i denne lite utforskete delen av Nordsjøen. Vi ser frem til å jobbe med oppfølgingspotensialet etter å ha studert de foreliggende resultatene nærmere, sier Harald Vabø, administrerende direktør i Revus Energy ASA.Brønn 210/29a-4 ble rettet mot et øvre Jura mål øst for East Shetland-plattformen. Brønnen ble boret av Transoceans halvt nedsenkbare borerigg "704".

Boringen startet 15. oktober og nådde målet på 2 967 meter den 12. november. Havdypet på stedet er 163 meter.

Eierandel

Revus har 33,5 prosent eierinteresse i lisens p1064 som opereres av Sterling Resources (39,9 prosent). Øvrige partnere er Encore Petroleum Limited (16,6 prosent) og Dyas UK Limited (10 prosent).

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.