ENERGI

Rekordutbytte fra Statkraft til staten – over ti milliarder kroner

Det statseide kraftselskapet Statkraft skal dele ut et utbytte på 10,2 milliarder kroner etter et ekstraordinært godt resultat i fjor.

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft sier den ekstraordinære markedssituasjonen skaper en krevende situasjon for forbrukere og husholdninger.
Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft sier den ekstraordinære markedssituasjonen skaper en krevende situasjon for forbrukere og husholdninger. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

Statkraft fikk et resultat etter skatt på 3,9 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor. Det er 200 millioner kroner mer enn i samme kvartal i 2020.

For hele 2021 endte resultatet på 16,1 milliarder kroner, som er en forbedring fra 3,5 milliarder året før. Statkraft foreslår å dele ut et utbytte på 10,2 milliarder kroner, som er en tredobling fra året før.

– Statkraft leverte sterke resultater i fjor, basert på høye nordiske kraftpriser og høy norsk vannkraftproduksjon. Den ekstraordinære markedssituasjonen skaper imidlertid en krevende situasjon for forbrukere og husholdninger. Dette er ikke en situasjon vi ønsker, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft.

Les også

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.