NYHETSBREV

Rekordkontrakt for ventiler

IMI Critical Engineering har vunnet en kontrakt som er verdt omtrent 70 millioner euro, for å levere omtrent 3600 ventiler.

IMI Critical Engineering leverer 3600 ventiler til Gorgon gassprosjektet.
IMI Critical Engineering leverer 3600 ventiler til Gorgon gassprosjektet. Bilde: John Cooper

IMI Critical Engineering har vunnet en kontrakt som er verdt omtrent 70 millioner euro, eller 670 millioner kroner, for å levere omtrent 3600 ventiler. Dette er rekord for selskapet. Ventilene er kule-, kontroll- og trippeleksent-strupeventiler til det dedikerte flytende naturgassanlegget som betjener Gorgon-gassprosjektet. Dett er ett av verdens største prosjekter av denne typen, på Barrow Island utenfor kysten av Vest Australia.

Engelsk selskap

Gassanlegget, som har store aksjonærer som inkluderer Chevron Corporation, ExxonMobil og Royal Dutch Shell, vil settes i drift senere i 2015, skriver IMI Critical Engineering i en pressemelding. IMI Critical Engineering er et verdensomspennende konsern med hovedkontro og opprinnelse i England. De har ikke kontor i Norge.

Kryogeniske temperaturer

Toppinngangs kuleventiler fra IMI Truflo Rona ble spesifisert for deres utprøvde egenskap til å takle både varme og kalde ekstreme temperaturer ned til kryogeniske temperaturer under 162 grader Celsius, og fremdeles kunne tilby 100 prosent avstenging. Dette pålitelighetsnivået er avgjørende med tanke på at en nedstengning som ikke er planlagt kan koste opp mot 10 millioner USD per dag i tapt omsetning.

De valgte kontrollventilene ble spesifisert for bruksområdene som strakk seg fra gassflamme, pumpegrense og bypass av varm gass. De største av disse ventilene har 36-tommers inntak og uttak med plugger som veier mer enn ett tonn og som er i stand til å flyttes fullstendig på mindre enn ett sekund.

Les også: Tsjekkiske produksjonsstrupeventiler til Statoil

Lokalt vedlikehold

Trippeleksent-strupeventilene fra IMI Orton ble valgt på grunn av deres utprøvde ytelse og Ortons evne til å designe fullstendig utbyttbare forseglingselementer. Disse tillater at ventilene vedlikeholdes lokalt, i stedet for å sende dem tilbake til produsenten for reparasjon, noe som gir betraktelige innsparinger av vedlikeholdskostnader.

Gorgon-gassprosjektet ligger i et beskyttet naturreservat som er hjemmet til sårbare arter slik som Flatback-skilpadden og mange andre skapninger som ikke finnes på Australias fastland. Behovet for å beskytte miljøet betydde at produktspesifikasjonene var spesielt strenge, ikke minst med tanke på ekstremt lave tillatte lekkasjenivåer og langtids forseglingsytelse. I tillegg til at produktene møter disse kravene, påførte IMI Critical Engineering også et spesialbelegg på ventilene som kombinerer optimal motstandsdyktighet både mot sjøvann og varme.

IMI Critical Engineering leverer 3600 ventiler til Gorgon gassprosjektet. John Cooper

Betydelig prosjekt

Enzo Stendardo ved IMI Critical Engineering forklarte: I et flytende naturgassanlegg er omtrent to tredjedeler av alle ventilene enten kuleventiler eller strupeventiler, noe som gjør dette til et veldig betydelig prosjekt for oss. Samtidig, på et behandlingsanlegg slik som dette, kan ikke nedetid tillates på grunn av de enorme kostnadene som dette innebærer, dette gjør at vi virkelig må kunne stole på at ventilene fungerer uten avbrudd mellom planlagte vedlikehold.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.