BYGG

Rassjekker hele nabolaget

Bilde: Scanpix

Det opplyser Mads Johnsen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til Adresseavisen.

Vil sjekke nøye

Boligområdet ved Gullholmstranda omfatter blant annet boligene i Fiolvegen og Skogstjerneveien. Flere boliger i disse veiene ble evakuert etter raset for halvannen uke siden.

– Vi vil nå se på nabovikene. Det gjelder egentlig hele området langs Gullholmstranda. Det er grunn til å tro at disse områdene er trygge i dag, men det er det vi vil sjekke nøyere, sier Johnsen.

Før helgen måtte NVE stoppe uthenting av eiendeler fra boligene som står igjen innerst i boligfeltet i Kattmarka. Årsaken var regnet som økte faren for nye ras.

Ingen sprengningsulykke

Mandag fikk likevel en pulje med beboere dra hjem i 15 minutter for å hente nødvendige eiendeler. Brann- og redningstjenesten i Namsos opplyser at en ny pulje får dra hjemom i løpet av tirsdagen.

Politiet avsluttet i går avhør av den siste som jobbet på stedet før raset, og skal nå i gang med å avhøre vitner.

– Det jeg kan si, er at raset startet med et lite ras fra sprengningsstedet, like etter sprengningen. Det er ingen indikasjoner på at det er gjort noe galt i forbindelse med sprengningen. Vi anser ikke dette som noen sprengningsulykke, sier etterforskningsleder Bengt Ivan Blom ved Namsos og Fosnes lensmannskontor. (©NTB)

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.