ARKIVNYHETER

Raset ved Steinkjer forsinker E 6

Raset som gikk 3. november forsinker fullføringen av ny E 6 med over to måneder.
Raset som gikk 3. november forsinker fullføringen av ny E 6 med over to måneder. Bilde: Harald Sæterøy, Trønderavisa

Raset var så omfattende at det sperret anleggsområdet for ny E 6 pluss nåværende E 6 og Nordlandsbanen. Ryddingen etter raset pågår for fullt, men det er et møysommelig arbeid, og prosjektleder Asbjørn Moe i Region Midt regner ikke med normal trafikk på E 6 før i januar eller februar.

En av konsekvensene av raset er at det foreløpig ikke er mulig å sette i gang bygging av en gangbru over E 6. Brua blir hele 100 meter lang fordi den skal krysse vegen i spiss vinkel. Dette er en viktig årsak til at ferdigstillelsen av E 6 blir utsatt. Hele anlegget kan ikke fullføres før denne brua er klar til bruk.

Parsellen Vist-Løsberga er 6,3 km lang. Før utbyggingen kom i gang hadde E 6 to felt som var åpne for all slags trafikk. Når alt blir ferdig, blir det fire felts motorveg på 5,4 km av strekningen. På de siste 900 metrene blir den gamle to-feltsvegen oppgradert. Langs det meste av fire-feltvegen skal det gå en paralell lokalveg.

På grunn av raset blir ny E 6 åpnet i tre etapper. Strekningen Frøset-Sørlia ble åpnet i juli. Vist-Frøset åpnes som planlagt neste sommer, men siste etappe, Sørlia-Løsberga må vente til september.

Skjæringen langs E 6 der raset gikk blir nå sikret med bolter og stag etter hver som steinmassene blir fjernet. Hittil er det satt inn ca. 50 forankringsstag, hvert med en lengde på 12 meter, i tillegg til 6 meter lange kamstålbolter. Nett blir montert når all steinen er fjernet og skjæringen rensket.

Siden 3. november er en kommunal veg brukt som omkjøringsveg på dagtid. Tunge kjøretøyer ble lenge sendt ut på en lang rundtur om natten for ikke å belaste beboerne langs omkjøringsvegen for mye. Nå har Vegvesenet klart å åpne ett felt for lysregulert enveiskjøring for tungtrafikk forbi rasstedet. Inntil videre er det bare åpent fra kl. 22 til kl. 6, men i jule- og nyttårshelgen er det ingen anleggsvirksomhet på E 6. Dermed kan det ene feltet holdes åpent for tungtrafikk hele døgnet. Ordningen skal gjelde fra 23. desember til mandag 5. januar.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.