BYGG

Rådgivere savner byggforskning

KONTAKT SØKES:  Professor Svein Bjørberg ønsker tettere kontakt mellom byggeindustrien og akademia.
KONTAKT SØKES: Professor Svein Bjørberg ønsker tettere kontakt mellom byggeindustrien og akademia. Bilde: Joachim Seehusen

Rådgivende Ingeniørers Forening bygger nå opp sin egen organisasjon for å øke medlemmenes forskningsinnsats, for å få bedre kontakt med universitetssektoren og for å bli mer aktive og synlige i samfunnsdebatten.

RIF Research er navnet på nykommeren som fikk klarsignal på et ledermøte midt i februar.Gjensidig nytte

Initiativtaker Svein Bjørberg i Miulticonsult sier rådgivende ingeniører ser et behov for en langsiktig heving av den faglige standarden.

– Vi kaller oss rådgivere. Skal vi gi råd, må vi ha den beste kompetansen. Jeg tror universitetssektoren og RIF-bedriftene kan dra nytte av hverandre.

Bjørberg ønsker seg at bedrifter i byggeindustrien blir flinkere til å tilby gjesteprofessorer eller professor II-stillinger.

– Så ønsker vi at bedriftene i større grad støtter både mastergradsstudenter og doktorgradsstipendiater når de skal skrive sine oppgaver.Lobbyorganisasjon

I tillegg skal RIF Research fungere som en lobbyorganisasjon overfor regjeringen for å få øremerkete forskningsmidler til byggenæringen.

– Det er behov både for mer grunnforskning innen byggfagene og mer næringsrettet forskning. Internt skal RIF Research bidra til at vi blir mer bevisste i vår bruk av brukerstyrte forskningsprogrammer. Vi skal fungere som et nav for å drive FoU-prosjekter der medlemsbedriftene stiller med den mest kompetente som prosjektleder, sier Bjørberg.

Det er nå satt ned en arbeidsgruppe som skal få på plass formaliteter rundt organiseringen av RIF Research, se på tematikk og finne frem til noen få hovedprosjekter for forskningsinnsatsen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.