Produksjonsfall i industrien i første kvartal

Norsk industriproduksjon falt med 1,1 prosent fra fjerde kvartal 2017 til første kvartal 2018, viser sesongjusterte tall

Asta Hansteen-plattformen ble ferdigstilt på Stord tidligere i vår og senere slept ut i Norskehavet.
Asta Hansteen-plattformen ble ferdigstilt på Stord tidligere i vår og senere slept ut i Norskehavet. Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix

Nedgangen kan særlig knyttes til lavere produksjon i næringsmiddelindustrien og innenfor næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

På den andre siden bidro bygging av skip og oljeplattformer til å dempe det samlede fallet i industriproduksjonen. Næringen opplevde en klar vekst på 6,4 prosent på grunn av høy aktivitet innen både skips- og plattformbygging.

Nedgang innen utvinningstjenester

Den petroleumsrettede leverandørindustrien hadde en samlet vekst på 1 prosent i første kvartal 2018 sammenlignet med det kvartalet før.

Innenfor utvinningstjenester var det en nedgang på 1,1 prosent i første kvartal i år sammenlignet med fjerde kvartal i fjor. Bergverksdrift hadde markert vekst på 6,7 prosent i den samme perioden, mens produksjonen innenfor norsk kraftforsyning gikk opp 2 prosent.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.