SAMFERDSEL

Stjålet cyanid skulle brukes til celleforskning

Ber folk være forsiktige med mistenkelige gjendstander.

Politiet etterlyser en Mercedes Sprinter som ble stjålet fra Lørenskog stasjon. Bilen er en 2018-modell med registreringsnummer CV 88344. Lasten inneholder medikamenter til sykehus i Norge, inkludert en beholder med det svært giftige stoffet cyanid.
Politiet etterlyser en Mercedes Sprinter som ble stjålet fra Lørenskog stasjon. Bilen er en 2018-modell med registreringsnummer CV 88344. Lasten inneholder medikamenter til sykehus i Norge, inkludert en beholder med det svært giftige stoffet cyanid. Foto: Privat/Politiet/NTB Scanpix
 

Politiet utelukker ikke at lasten med cyanid fra en stjålet varebil på Romerike kan ha blitt dumpet. Nå advares folk som finner mistenkelige gjenstander.

Varebilen, en Mercedes Sprinter, ble stjålet onsdag kveld ved Lørenskog stasjon. Mandag morgen hadde Øst politidistrikt fremdeles ikke noe spor etter bilen. Heller ingen personer er mistenkt etter tyveriet.

I varebilen var det en plastbeholder med det ekstremt giftige stoffet cyanid. Det skulle imidlertid gå to dager før politiet ble gjort oppmerksom på at stoffet var blant lasten i den stjålne bilen.

– Vi utelukker ikke at lasten er dumpet. Om noen kommer over mistenkelige gjenstander, ber vi om at politiet varsles umiddelbart, og at det vises stor forsiktighet, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding mandag morgen.

Den stjålne lasten var en del av en forsendelse som transportøren hadde hentet i Sverige, og beholderen med cyanid skulle til Universitetet i Oslo.

Det bekrefter dekan Morten Dæhlen ved Det matematisk-naturvitskaplege fakultetet på UiO, overfor Uniforum.

– Cyaniden skulle brukes i grunnforsking på celler. Det var ikke noe stort kvantum. Det var den absolutt minste mengden cyanid det er mulig å bestille, sier han.

 
 
Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.