ARBEIDSLIV

PILskolen blir Industriskolen

– Først må vi fra PIL bli bedre kjent med TBL-bedriftene. Vi har allerede samarbeidet om lederkurs. Nå blir det spennende å se om vi klarer å videreføre de gode kursene våre også på TBL-området, sier fagsjef Olav Melbo, ansvarlig for etter- og videreutdanning ved Industriskolen.Lang tradisjon

TBL har ikke en tilsvarende institusjon som PILskolen, som har utviklet og gjennomført kurs for industrien i over 40 år.

2004 var et rekordår med nesten 4400 kursdeltakere.

Blant driver PILskolen desentralisert utdanning av ingeniører i samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST). Tilbudet er for ansatte i prosessindustrien med fagbrev.

Den toårige utdanningen går over tre år for at studentene samtidig skal kunne være i full jobb. For tiden er 50 personer i gang med denne utdanningen, om lag halvparten er ansatt ved Mongstad. Et kull med Kårstø-ansatte uteksamineres til våren.I Industriens Hus

Staben ved PILskolen flyttet allerede før jul fra NHO-bygget på Majorstuen til Industriens Hus i Oscars gate, der de er supplert med én fra TBL.

– Vi har ingen føringer, men for å ha tilbud også til ansatte i TBL-bedriftene, må vi utvide området vårt, sier Melbo til Teknisk Ukeblad.

På kursprogrammet for 2006 står blant annet lederkurs, utdanning til drifts- og vedlikeholdsingeniør eller kjemiingeniør med forkurs i realfag for de som trenger det, ulike fagkurs og oppfriskingskurs i matematikk, fysikk og kjemi.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.