Peker ut retningen for norsk industri

1000 bedriftsledere og fagpersoner skal bidra til å forme fremtiden for norsk industri.

Jo Eirik Frøise. Ansatt i Norsk Industri.
Jo Eirik Frøise. Ansatt i Norsk Industri. Bilde: Kristian Hansen

Norsk Industri samler hele industrien i Norge på Gardermoen den 19. og 20 oktober. I løpet av to dager kan du lytte til 135 foredragsholdere på 28 ulike arrangement, møter, konferanser og seminar. I pausene kan du besøke 50 stander fra sentrale leverandører til industrien i Norge.

– Vi venter over 1000 bedriftsledere og fagpersoner fra industrien i Norge til dette arrangementet, forteller Jo Eirik Frøise som er prosjektleder for det store arrangementet for Norsk Industri.

Viser retning

På dette arrangement kan du velge og vrake mellom interessante foredrag, understreker Frøise. Han har i de siste årene stått bak mange suksesser med konferanser i regi av Norsk Industri.

Agora Industri Futurum 2016

Norges største industrielle møteplass
på tvers av bransjer

Arrangeres av Norsk Industri og
tilhørende bransjeorganisasjoner

28 konferanser og utstilling på
samme sted på 2 dager

19. og 20. oktober 2016 på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport

Påmelding: www.industrifuturum.no

Hensikten med Industri Futurum er å vise riktige retninger for industrien i Norge i årene fremover. Det nye med denne arenaen er at mange av fagfolkene fra ulike bransjer samles for å lære av hverandre og knytte nye kontakter, beskriver Jo Eirik Frøise.

Ifea har tatt ansvaret for å beskrive nå-situasjonen og fremtiden for operatøren i kontrollrommet i vår norske industri. En av de sentrale foredragsholderne under Ifea- konferansen er ABB-eksperten Tony Atkinson som leder ABB-konsernets utvikling på utforming av kontrollromsmiljøer.

Les: Industri Futurum kan bli årets største faglige møteplass for industrien i Norge

Operatøren viktig

– Til tross for automatiserte og videreutviklete industriprosesser, må vi fortsatt stole på at operatøren i kontrollrommet håndterer situasjonen når det oppstår situasjoner.
– Vi forutsetter at operatøren har kunnskap og evne til å håndtere de situasjoner som ingeniørene ikke kan planlegge for.

Kravet til effektivitet i prosessen og nøyaktighet i kvalitetsbedømmelse har gjort at operatøren har stadig mindre tid til rådighet for å reagere riktig og korrigere, forteller Tony Atkinson som har over 30 års erfaring med prosessindustri og kontrollomsmiljøer i hele verden.

Konferansen om alarm og kontrollromsløsninger under Industri Futurum setter derfor operatøren i sentrum. Erfaringer med gode løsninger ergonomi, alarmsystemer og utforming av kontrollrommene vil bli beskrevet. Tony Atkinson vil også komme inn på de menneskelige forutsetninger som må legges til grunn for å kunne utforme kontrollrommene riktige. Vi teker da på tryggheten rundt kunnskap og erfaring, intern kommunikasjon, sammensetning av informasjon og faktorer som påvirker tretthet hos operatørene, forteller Atkinson.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.