IT

Parkerte ikke på Østfoldbanen

Haakon Dyrnes, administrerende direktør i Tele2.
Haakon Dyrnes, administrerende direktør i Tele2. Bilde: Tele2

KARRIEREBLIKK

Karriereblikk er en spalte der kjente og mindre kjente personer i ulike bransjer forteller om sine erfaringer med arbeidslivet.

Navn: Haakon Dyrnes

Alder: 42 år

Stilling: Administrerende direktør i Tele2

Utdanning: Siviløkonom

*

Hvilket annet yrke kan du tenke deg?

Da jeg var ferdig med videregående og hadde russerevyen friskt i minne, hadde jeg lyst til å bli skuespiller. Heldigvis skjønte jeg fort at det ikke var så lurt. Ellers har jeg alltid hatt lyst til å bli lege, både fordi jeg tror det er meget interessant og for å få muligheten til å gjøre noe nyttig for samfunnet.

Hvilket yrke kan du ikke tenke deg?

Å være parkeringsvakt har aldri stått høyt på ambisjonslista, heller ikke å være NSB-konduktør på Østfoldbanen. Jeg er imponert over hvordan klaging fra omgivelsene tilsynelatende preller av på disse menneskene som tross alt gjør jobben sin. Jeg er sikker på at de gjør en god jobb.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Som selger var det stort endelig å få tilslag på en kunde før vi hadde gått på lufta i Radio P4s spede begynnelse. Det var tungt å reise rundt og forsøke å selge et produkt som ikke eksisterte og som faktisk veldig få hadde tro på. Å signere den første kontrakten som ung og nyutdannet, er derfor noe jeg husker svært godt.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Norsk næringsliv ville blitt bedre med rettferdige konkurransevilkår. Det er viktig for nordmenns valgfrihet at forholdene blir lagt til rette for flere tilbydere. I vår bransje er vilkårene til mindre aktører i ferd med å reguleres på lik linje med aktører med sterk markedsstilling. Dette fremmer ikke konkurransen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.