INDUSTRI

Orkla varsler nedbemanninger

Orkla fikk et underskudd på rundt en milliard i tredje kvartal. Det får konsernsjef Dag Opedal til å varsle nedbemanninger.
Orkla fikk et underskudd på rundt en milliard i tredje kvartal. Det får konsernsjef Dag Opedal til å varsle nedbemanninger. Bilde: Scanpix

Orkla, 3. kvartal

Driftsinntekter: 16 559 (17 795)

EBITA: 1 003 (1 232)

Resultat før skattekostnad: -955 (2 234)

Tall i millioner kroner, fjoråret i parentes.

Orklas driftsresultat (EBITA) endte på 1.003 millioner kroner i årets tredje kvartal, melder selskapet i dag.

Energitrøbbel

Det er ned fra 1.232 millioner på samme tid i fjor, og forklares blant annet med svakt resultat på energihandel og engangskostnader ved Kam Kiu-oppkjøpet, som ikke ble fullført.

Resultatet før skatt ble dermed et underskudd på 955 millioner kroner. Egenkapitalandelen har siden i fjor sunket fra 57,6 til 51,2 prosent.

Nedbemanning

Nå varsler konsernsjefen endringer.

– Flere av Orklas virksomheter opplever en ekstraordinær markedssituasjon som vil bli møtt med kraftfulle tiltak. Dette vil omfatte både neddragning av kapasitet, bemanningsreduksjoner og stram styring av investeringer og arbeidskapital, sier Opedal.

De totale driftsinntektene lå på 16,6 milliarder kroner, ned fra 17,8 milliarder i tredje kvartal 2007.

Bra for Brands

Orkla Brands hadde imidlertid et godt kvartal, og den positive resultattrenden fra 1. og 2. kvartal fortsatte med en vekst i EBITA på 19 % i tredje kvartal.

Så langt i 2008 melder selskapet om en EBITA som er 17 % bedre enn i fjor.

– Finansmarkedene er krevende, men Orkla har en solid balanse og en komfortabel finansieringsstruktur, hvor kommiterte lånerammer mer enn dekker låneforfall ut 2010. Vi har samtidig en god kontantstrøm fra Orkla Brands og energivirksomheten i Orkla Materials, som er mindre påvirket av turbulensen i markedet. Dette gir konsernet finansiell fleksibilitet og styringsfart, sier Opedal.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.