OLJE OG GASS

Opsjonskontrakt for FMC

KOMPLEKST: Girassol-utbyggingen utenfor Angola består av både en FPSO og en rekke undervannsutstyr.
KOMPLEKST: Girassol-utbyggingen utenfor Angola består av både en FPSO og en rekke undervannsutstyr. Bilde: Total

Girassol:

Dypvannsfelt ca. 150 kilometer utenfor Angola. Girassol dekker et område på 140 kvadratkilometer. Vanndypet er på 1.400 meter. Feltet ble satt i produksjon i 2001. Feltet utvinnes fra en FPSO og undervannsutstyr.

Franske Total Exploration & Production i Angola har erklært opsjonen på en tredje leveranse av undervannssystemer til prosjektet Girassol Resource Initiative (GirRI).

Girassol ligger utenfor kysten av Angola. FMC-utstyret brukes til å støtte produksjonen ved feltet.

Over milliarden

Ordren består av tre undervanns-ventiltrær, seks brønnhoder og tilhørende utstyr. Levering starter i siste kvartal i år.

Kontrakten er verdt 460 millioner kroner, opplyser selskapet. Sammen med tidligere inngåtte kontrakter, leverer FMC Kongsberg Subsea undervannsutstyr verdt til sammen 1 milliarder kroner til GirRI.

Tette bånd

FMC har opparbeidet et nært samarbeid med Total, spesielt til deres offshore prosjekter utenfor Vest Afrika.

– Vi er veldig fornøyd med å kunne fortsette våre leveranser til Girassol-feltet og de andre feltene Total opererer på Blokk 17, inkludert CLOV, Rosa og Pazflor, sier administrerende direktør i FMC Kongsberg Subsea AS, Rasmus Sunde.Spredt produksjon

Selve produksjonen av utstyret vil gjennomføres ved at selve brønnhodene og ventilen utføres i Dunfirmline, Skottland. Kontrollsystemene lages i Kongsberg, mens fabrikasjon av brønnrammer og montasje skjer i Angola.,

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.