OLJE OG GASS

Opec avviser Trumps krav om mer olje

Vil ikke øke produksjonen for å få ned prisen.

Brønn i et oljefelt ved El Tigre i Venezuela. Opec nekter å øke produksjonen ytterligere for å etterkomme Donald Trumps krav om lavere oljepris.
Brønn i et oljefelt ved El Tigre i Venezuela. Opec nekter å øke produksjonen ytterligere for å etterkomme Donald Trumps krav om lavere oljepris. Foto: AP/NTB Scanpix

 

OPEC-landene er enige om ikke å imøtekomme USAs president Donald Trumps krav om tiltak som skal føre til lavere oljepriser.

Sammen med oljeprodusentene Russland og Saudi-Arabia kom OPEC-landene fram til en felles erklæring søndag, der de slår fast at man i dag har et sunt forhold mellom tilbud og etterspørsel.

En økning i produksjonen vil kun føre til at prisen faller som følge av større tilbud, heter det i erklæringen som kom i stand i Algeries hovedstad Alger.

– Vi beskytter dem

Tidligere denne uken har Trump tydelig gitt uttrykk for at han mener oljeprisen er for høy. Torsdag krevde han en umiddelbar senking av prisene.

– Vi beskytter landene i Midtøsten, de ville ikke vært trygge i lang tid uten oss, og likevel presser de oljeprisene høyere og høyere! Det skal vi huske. OPEC-monopolet må få prisene ned nå! skrev presidenten.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.