OLJE OG GASS

Oljelovens far vil ha endringer

Farouk al-Kasim mener dagens regelverk er tilpasset en annen virkelighet.
Farouk al-Kasim mener dagens regelverk er tilpasset en annen virkelighet. Bilde: Maiken Ree
Ole K. Helgesen, Maiken ReeOle K. Helgesen, Maiken Ree
7. okt. 2011 - 09:10

Mannen som blant annet var med å forme Norges petroleumspolitikk, Farouk Al-Kasim, mener det ikke er overraskende at problemer med ressursforvaltningen oppstår.

– I gamle dager, når det var store ressurser å hente for alle, var selskapene motivert til å spille på lag med myndighetene. Det var ikke vanskelig å få dem til å ta hensyn til nasjonens overordnede interesser. Resultatene ble veldig gode for nasjonen. I dag er det ikke tvil om at situasjonen har endret seg, sier Al-Kasim til Teknisk Ukeblad.

Krever endringer

Det er nemlig mindre og mer krevende ressurser å hente ut. Aktørbildet har også endret seg vesentlig siden den tid. Al-Kasim mener dagens lover og regelverk i petroleumsindustrien trenger tilpasning og endringer.

Flere involvert

– På grunn av at vi har lykkes så godt med det systemet som har vært, har man holdt det minst mulig forandret. Vi må også huske på at det ikke er bare OED som styrer de store perspektivene i ressursforvaltningen; regjeringen og Finansdepartementet er også involvert, sier Al-Kasim.

Bakgrunn:


Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.