T2

Nytt stæsj fra Apple

Apple avholdt i går sin årlige presseevent i San Fransisco, og som vanlig var ikke nyvinningene rent få.

Ny Nano

Den største nyheten er nok den fjerde generasjonen iPod Nano.Apple ser ut til å ha gått litt tilbake til den forrige, avlange generasjonen når det gjelder designet. Nye Nano har nemlig fått tilnærmet lik formfaktor, men er mer avrundet i kantene enn tidligere. Det er også den tynneste Nanoen noensinne.

Den har også fått innebygd akselerometer, som gir den samme Cover Flow-funksjonalitet som for eksempel iPhone har. Det betyr at skjermen automatisk retter seg etter hvilken vei du holder spilleren.

TEST: iPhone 3G

Genial

En ny funksjon er også den såkalte Genius-teknologien, som med et klikk automatisk velger ut låter som passer sammen og lager spillelister ut fra det. Rister du spilleren, velger den en tilfeldig sang, ikke ulikt hva Sony Ericsson har praktisert på sine Walkman-mobiler i det siste.4 GB-versjonen er erstattet med en 16 GB-modell, slik at du nå får Nano med enten 8 eller 16 GB kapasitet. Batteritiden skal ligge på 24 timer musikk eller fire timer video. Fargeutvalget er også utvidet, med oransje, gul og lilla i tillegg til de eksisterende fargene sølv, blå, grønn, rosa, rød og sort.

Miljøfokus

Spilleren har fortsatt to tommer skjerm, og er laget i aluminium og glass. Apple ser dog ut til å ta miljøet mer på alvor denne gangen.

Nano er nemlig bygget helt uten arsenikk, bromerte flammehemmere, kvikksølv og PVC.

Og prisen? Den er på henholdsvis 1.190 og 1.590 kroner for 8 og 16 GB-utgaven.

Les også:

Lettere Touch

Også iPod Touch kommer i ny utgave. Den er mindre og lettere enn originalen, og får støtte for treningsfunksjonene Apple og Nike har samarbeidet om.

For eksempel kommer fart og distanse rett opp på skjermen om du har Nike-sko med en iPod-kompatibel sensor.

HD-nedlasting

iPod Classic oppgraderes fra 80 til 120GB uten tillegg i prisen, mens 160 GB-versjonen fases ut. Shuffle kommer i nye, søte farger.

Også iTunes kommer i ny utgave (versjon 8), blant annet med støtte for nedlasting av HD-innhold i land hvor det er tilgjengelig, altså ikke her på berget.

Les også:

Nye plugger

Apple lanserte også to nye sett hodetelefoner. Begge har fått innebygget mikrofon, ettersom de nye iPod-generasjonene også støtter lydopptak.Det billigste settet har de samme pluggene som har blitt levert med Apple-produkter siden tidenes morgen, mens de nye premium-pluggene er av typen du stikker langt inn i øret og satser på at de passer.

599 kroner skal Apples nettbutikk ha for pluggene, noe som kan være et kupp om de leverer like bra lyd som sammenliknbare modeller fra andre leverandører, som gjerne skal ha tusenvis av kroner.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.