OLJE OG GASS

Nytt skip til Eidesvik

SJELDENT SYN: Viking Poseidon forsvinner til Mexicogolfen. Der vil skipet operere i åtte år. Derfor tar det tid før skipet vil dukke opp i norske farvann igjen.
SJELDENT SYN: Viking Poseidon forsvinner til Mexicogolfen. Der vil skipet operere i åtte år. Derfor tar det tid før skipet vil dukke opp i norske farvann igjen. Bilde: Ulstein Verft

Viking Poseidon

Viking Poseidon er et stort subsea-konstruksjonsfartøy med ULSTEIN X-BOW®-design. Fartøyet er 130 meter langt, 25 meter bredt og har et dekksareal på over 1600 m 2. Skipet vil kunne ha et mannskap på inntil 106 personer, og er blant annet utrustet med hangar for fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV), helikopterdekk og dieselelektrisk framdriftssystem.

Skipet har en kran som kan løfte 250 tonn.

Tirsdag overleverte Ulstein verft offshore-konstruksjonsfartøyet Viking Poseidon til Eidesvik offshore.

X-bow

Skipet, som har den karakteristiske X-Bow konstruksjonen, er leid ut på en åtte års kontrakt til Veolia ES Special Services.

Viking Poseidon skal brukes til ROV operasjoner for undervanns olje– og gassinstallasjoner.

God sjøbåt

– Rederiet mener at skipet svarer til forventingene. Vi tok skipet rundt Stadt med vind i orkan styrke før jul, og fartøyet viste seg å være in svært god sjøbåt, forteller prøveturskaptein og leder for ettermarkedet i Ulsein Verft, Frank Strandebø.

Orkanen dannet opp til 12 meter høye bølgjer, og skipet viste gode sjøegenskaper.

– Det var så vidt vi merket dei store bølgene. Vi fikk virkeleg erfare at skroget fungerer etter intensjonene, seier Strandebø.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.