KRAFT

Nytt produkt for drift av kraftnettet

BEDRE: Det nye produktet har som mål å bedre kundeservice og påliteligheten i kraftnettet.
BEDRE: Det nye produktet har som mål å bedre kundeservice og påliteligheten i kraftnettet. Bilde: Scanpix

Powel:

  • Powel ASA leverer software og tilknyttede tjenester spesialtilpasset energiselskap og offentlig kommunal VA-infrastruktur. Selskapet har softwareløsninger innen Smart Metering, kraftproduksjon, nett- og VA-forvaltning.
  • Powel har hovedkontor i Trondheim, og har ellers virksomhet i Bergen, Bryne, Stathelle, Sverige og i USA. Powel ASA ble grunnlagt i 1996, og er notert på Oslo børs. Selskapet har 235 ansatte.


EB

  • Energiselskapet Buskerud AS eies av Buskerud fylkeskommune gjennom Vardar AS og Drammen kommune med 50 prosent eierandel hver.
  • Konsernet hadde i 2007 driftsinntekter på 1.127 millioner kroner og et årsresultat på 139 millioner.


Powel ASA signerer kontrakt med energikonsernet EB om anskaffelse av og deltakelse i videreutviklingen av et helt nytt produkt for drift av kraftnett, kalt Powel Grid Operation (PGO).

– Denne kontrakten er viktig for Powel. Satsingen på et helt nytt produkt for driftsstøtte i kraftnett forsterker Powels posisjon som leverandør av forretningskristiske fagsystemer til nordisk energiforsyning. Gjennom denne satsingen bidrar vi til våre kunders forretningsutvikling, sier adm. direktør Bård Benum i Powel ASA i en pressemelding.

Pålitelighet

Powel Grid Operation er et såkalt DMS-system (Distribution Management System), og har som mål å bedre kundeservice og pålitelighet i kraftnettet gjennom forbedret feilhåndtering og avbruddsplanlegging.

Powel Grid Operation er et system som er operativt døgnet rundt og som kontinuerlig mottar data om tilstanden i kraftnettet.

Millionkontrakt

Basert på dette finnes automatiserte funksjoner for feilhåndtering, driftsstatistikker, rapportering og med funksjoner for varsling av abonnenter ved avbrudd og koplinger i kraftnettet.

Kontrakten har en estimert verdi på ca. 3 millioner kroner.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.