NETTARKIV

Nytt om navn IT spesial nr. 28

Lederskifte i SAS Institute

Etter fem år i sjefsstolen i SAS Institute AS overleverer Frank Møllerop den nå til Nils Stangnes. Stangnes kommer fra stillingen som salgsdirektør i selskapet. En posisjon han har hatt de siste seks årene. Møllerop har i løpet våren ledet arbeidet med å etablere en global forretningsenhet for olje- og gassmarkedet samtidig som han har hatt ansvaret for ledelsen av SAS Institute AS.

– Disse rollene lar seg ikke kombinere over tid, og jeg har derfor valgt å tre ut av rollen som administrerende direktør i Norge for å kunne fokusere fullt på vår nye globale olje- og gassenhet, sier Møllerop i en pressemelding.

– Vi har i dag mer enn 80 kunder innen olje- og gassindustrien i 30 land, og jeg ser at dette er et svært spennende marked der SAS Institute kan tilføre høy verdi for kundene, fortsetter han.Styremedlem blir adm. direktør

Teknologiselskapet Intelligent Qualitys gründer Jonny Tungen ønsker etter seks år som leder andre krefter inn i ledelsen. For å finne sin erstatter trengte han ikke å gå lenger enn til sitt eget styre. Der fant han Anita Krohn Traaseth. Hun har siden 2005 vært adm. direktør i Simula Innovation og før det blant annet strategidirektør i Det Norske Veritas Software. Krohn Traaseth overtok som sjef 8. august.

– Intelligent Quality er inne i en ny fase hvor vår teknologi skal kommersialiseres. Da trenger vi kompetanse innen konsernstrategi. Denne kompetansen har Anita Krohn Traaseth, sier Jonny Tungen i en pressemelding.Asiatisk sjefskarusell i Telenor

I løpet av sommeren har det skjedd store endringer i Telenors asiatiske virksomhet. Sigve Brekke, som er administrerende direktør i det thailandske datterselskapet DTAC, blir ny leder av Telenor Asia og medlem av Telenors konsernledelse 1. september 2008. Før Sigve Brekke i 2002 ble administrerende direktør i DTAC, hadde han jobbet tre år ved Telenors kontor i Singapore. Under hans ledelse har DTAC blitt en ledende mobiloperatør i Thailand med 16,7 millioner kunder (ved utgangen av mars 2008).

Brekke etterfølger Arve Johansen, som kommer tilbake til Telenors hovedkontor i Norge som spesialrådgiver for konsernsjefen Jon Fredrik Baksaas til han går av med pensjon i juni 2009. Johansen har ledet Telenors regionkontor i Asia siden det ble etablert i 2006. Han har vært i Telenor siden 1989 og hatt en rekke stillinger i konsernet. Han var administrerende direktør for Telenor Mobile fra 1999 til 2005 og var administrerende direktør for Telenor International helt fra starten i 1993 til 1999.

Etterfølgeren til Brekke henter Telenor fra Pakistan. Tore Johnsen har vært administrerende direktør i Telenor Pakistan siden etableringen i 2004. Før han flyttet til Pakistan, var han fire år i DiGi i Malaysia, først som strategidirektør og deretter som administrerende direktør. Han startet i Telenor i 1974 og har hatt en rekke lederstillinger og internasjonale oppdrag.

Erstatteren til Johnsen kommer fra Malaysia. Jon Eddy Abdullah tar over som administrerende direktør i Telenor Pakistan. Han har mer enn 15 års erfaring fra telekommunikasjonsbransjen og har jobbet hos både infrastrukturleverandører og ulike mobiloperatører, sist som en del av ledergruppen i Maxis Telecommunications i Malaysia. Før det var han teknisk direktør i Telenor-eide DiGi i Malaysia.Ny norgessjef i OKI

Svein Kringlen tar over som norgessjef for OKI Printing Solutions. Han overtar etter Ronald Lindquist, som forlater selskapet etter 25 år. Svein Kringlen har 20 års fartstid i OKI og har senest hatt en sentral rolle i videreutviklingen av selskapets nordiske organisasjon fra Stockholm. Han har i flere år jobbet nordisk og har blant annet vært sjef for den finske virksomheten i en årrekke samt vært ansvarlig for salgsorganisasjonen i Norge.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.