NYHETER_BYGG

Nytt landemerke i London

På plassen der IRA i 1992 sprengte en bombe som ødela flere kvartaler i London, åpenbarer den 180 meter høye bygningen kalt Swiss Re building seg.

Det er arkitekten Lord Foster som står bak nyskapningen med et sveitsisk forsikringsselskap som eier.

Skanska har byggekontrakten som er verdt 1,9 milliarder svenske kroner. Først i slutten av 2003 vil bygget være fullstendig ferdig for overlevering.

Bygningens base har en diameter på 49,3 meter opp til 56,5 meter på 18. etasje. Deretter avtar diameteren gradvis oppover.

Bæringen består av en sentral stålkjerne og utvendig stålramme bestående av 13.500 stålelementer til en vekt på over 10.000 tonn.

På toppen av bygningen kommer en toetasjes restaurant samt møterom. 16 heiser vil frakte besøkende og i tillegg er det fire transportheiser.

Skanska overtok tomta og prosjektet fra Kværners mislykkede britiske satsing i entreprenørbransjen på 90-tallet. Kværner hadde storstilte planer om å bygge et gigantisk Kværner House, også da med Lord Foster som arkitekt.

Planenen møtte enorme protester lokalt, før den økonomiske krisen til Kværner satte en stopper for prosjektet og Skanska overtok entreprenørselskapet til det norske konsernet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.