SAMFUNN

Nye flaggskip

8310 er det nye flaggskipet, en lettvekter på 84 gram der stil og funksjonalitet er satt i høysetet. Men du får ikke kjøpe den før tidligst til høsten. I tillegg til GPRS og WAP, får du også en FM-radio på kjøpet. Brukeren kan lytte på radioen samtidig som hun ringer eller tar imot samtaler, surfer på nettet, skriver beskjeder eller bruker telefonboka.

Stemmeaktivering

Avanserte stemmeaktiverte egenskaper inkluderer stemmeaktivert oppringing og stemmeaktivert radio. Telefonen støtter også stemmeaktivering av den infrarøde funksjonen og for å endre brukerprofiler fra eksempelvis utendørs til møte . Brukeren kan også spille inn inntil tre minutter stemmebeskjed.

GPRS-teknologi vil gjøre at brukerne vil få mer ut av mobilitet og personalisering. Når telefonen er slått på og GPRS-konfigurert, oppnås øyeblikkelig forbindelse til tjenester via GPRS, der hvor GPRS-nett er tilgjengelige. GPRS sender data i pakker, som gjør at brukskostnadene baserer seg på mengden av informasjon som sendes eller blir mottatt, i stedet for på oppkoblingstiden. WAP over GPRS vil gjøre det mulig for brukerne å gjøre ting som å surfe på restaurantguider eller se hva som vises på den lokale kinoen. Mobiltelefonen støtter også HSCSD (High Speed Circuit Switched Data) for fleksible dataforbindelser.

Nokia 8310 inneholder de seneste WAP-egenskapene som støtter WAP 1.2.1. Denne WAP-utgaven muliggjør "service message indication" hvor et WAP-sidevarsel vises med en passende link til en WAP-side. Dette gjør det mulig med push-baserte mobile tjenester slik som automatisk oppdaterende nyhetssendinger og handletips fra favorittbutikker. WAP 1.2.1 gjør også at Nokia 8310 lagrer cookies, omtrent på samme måte som når cookies blir lagret i nettleseren på en PC. Neste gang du besøker et WAP-nettsted, vil mobiltelefonen automatisk huske hvilken informasjon du spesifikt så på, og vise det samme vinduet.

Nokia 8310 er en EGSM 900/1800 dual band mobiltelefon og leveres i ni fargekombinasjoner. Den veier 84 gram, er 97 millimeter lang og 66 kubikkcentimeter i størrelse. Den har en taletid på opptil 4 timer, og en stand-by tid opptil 17 døgn med radioen av, og 20 timer med radioen på.

6310 med Blåtann

6310 kommer i klassen under, men ikke særlig dårligere. Der får du også forbedrede koblingsmuligheter med integrert Blåtann-teknologi (Bluetooth) i tillegg til GPRS, WAP og HSCSD. Men får du nok ikke tak i før seint på høsten.

Nokia 6310 inneholder dessuten WTAI (Wireless Telephony Application Interface) Public Library som gjør deg i stand til å ringe fra en WAP-side. Med denne applikasjonen er det ikke lenger nødvendig å avslutte en WAP-sesjon for å foreta en telefonsamtale. I stedet kan man midlertidig avbryte sesjonen for å foreta en samtale, og så automatisk gå tilbake til WAP-siden, for eksempel når man søker etter informasjon på en side for bilutleie for å reservere en bil. Med vCard-støtte er det mulig med automatisk lagring av kontaktinformasjon slik som visittkort listet på en WAP-side til mobiltelefonens minne. På samme måte lar vCal-støtte deg lagre en kalenderavtale fra en WAP-side til mobiltelefonens kalender automatisk.

Mobiltelefonen har også en integrert Bluetooth-modul som støtter både trådløs data- og lyd-forbindelse, mellom mobiltelefonen og kompatible Bluetooth-apparater innenfor en radius på ti meter. Med SyncML-støtte, tar Nokia 6310 organiseringen av personlig informasjon til et nytt produktivitets- og anvendelighetsnivå. SyncML gjør fjernsynkronisering av data mulig, og lar deg synkronisere uavhengig av hvor du befinner deg. Mobiltelefonens kalender, adressebok, og huskeliste kan bli fjern-synkronisert med bedriftsapplikasjoner og web-baserte kalendertjenester ved bruk av en WAP-forbindelse. Lokal synkronisering kan utføres ved hjelp av Bluetooth, infrarød overføring eller kabel

Nokia 6310 er en EGSM 900/1800 dual band mobiltelefon. Den veier 111 gram, er 47 mm bred og 129 mm lang. Den har en taletid på 3 timer og en stand-by tid på inntil 20 døgn, avhengig av nettverksforholdene. Mobiltelefonen tilbys i tre farger og er kompatibel med det meste av tilbehøret i 6100-serien av mobiltelefoner og Nokia 6210. BPS-2 1100 mAh LiPolymer batteri sørger for økt batteriytelse.

3330 for de unge

Fra høsten kan de unge og motebevisste briske seg med 3330. Den har ikke GPRS eller Blåtann, men lokker med spill, WAP, spill andre internettjenester.

Nokia 3330 introduserer også et sett av nye funksjoner for medlemmer av Club Nokia. Spillegenskapene er forbedret ved at nye spillpakker for Space Impact, Snake II eller Bumper kan bli nedlastet til mobiltelefonen over WAP fra Club Nokia. Spillere kan sende sine poengsummer til Club Nokia og konkurrere med andre spillere. Helt nytt er dessuten animerte skjermsparere, som også er nedlastbare fra Club Nokia.

I tillegg gjør den nye telefonen brukeren i stand til å spille individuelle eller interaktive multi-deltaker WAP-spill som er tilgjengelig på flere operatørportaler. Nokia tilbyr en stadig større mobilspillportefølje til operatører og tjenesteutviklere, utviklet i samarbeid med tredjeparter via Nokia Mobile Entertainment Service.

Andre nye funksjoner i Nokia 3330 inkluderer stemmeaktivert oppringing med kapasitet til å ringe åtte numre, en intern telefonbok for 100 navn, og en "vibrér først, så ring"-funksjon. Beskjedsfunksjonaliteten i Nokia 3330 støtter mobil chat. Forbedret tekstmeldingsfunksjoner inkluderer intelligent ordbok for enkel og rask chatting i tillegg til bildemeldinger med 12 forhåndslagrede bilder og plass for å motta ett ekstra bilde. Nokia 3330 støtter også komprimert sending av tekstmeldinger som gjør at meldingene kan være tre ganger lengre enn vanlig.

Nokia 3330 har tre nye Xpress-on? deksler som har en holder på innsiden hvor brukeren kan feste et fotografi. Som tilbehør har Nokia 3330 fire Xpress-on? fargede deksler og tre grafiske deksler. Alt Nokia 3310 tilbehør, inkludert fargede deksler, passer også til Nokia 3330. Nokia 3330 er en dual band-telefon i EGSM 900/1800 nettverk. Den veier 133 gram og tilbyr inntil 4,5 timers taletid og 11 døgn stand-by tid ved bruk av standard NiMH-batteri.

Nytt tilbehør

Nokia lanserte i dag siste skudd på stammen innen mobiltelefon-tilbehør, den digitale Nokia Music Player HDR-1. Med Nokia Music Player kan brukerne lytte til en integrert FM stereo-radio og laste ned lyd- og musikkfiler, i tillegg til å kunne bruke den som vanlig handsfree for telefonen. Dette motedesignede tilbehøret er kompatibelt med Nokia 3310, 3330, 8210 og 8850. Den vil være tilgjengelig i løpet av høsten.

Med Nokia Music Player skal det bli mulig å laste ned AAC og MP3 musikk via Nokia Audio Manager når den er installert på en PC. Med 32 MB minnekort, kan Nokia Music Player lagre opptil en time med lydinnhold, avhengig av kodingsformatet og kvalitet. Ettersom Nokia Music Player kun krever ett AAA-batteri, kan den også brukes alene.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.