PRODUKSJON

Nye Danmarks-ferger med luksus

Dette er de nye superfergene som skal trafikkere Norge-Danmark for Color  Line. De får plass til 1.800 passasjer og har to kilometer med parkeringsplass til biler og trailere.
Dette er de nye superfergene som skal trafikkere Norge-Danmark for Color Line. De får plass til 1.800 passasjer og har to kilometer med parkeringsplass til biler og trailere.Bilde: Aker Yards

Skipene blir 211 meter lange og 26 meter brede.

Hvert skip får to kilometer parkeringsplass om bord og har plass til 1.800 personer. Skipene skal gå hele 27 knop. Det betyr svært kort reisetid sammenliknet med i dag.

Mye finsk arbeid

Kontrakten på rundt 250 millioner euro (ca. 2 milliarder kroner) sikrer arbeid for 1. 600 personer ved Aker Rauma i Finland.Skipene bygges med arbeidstittel Color Superspeed, og indikerer fartsfylte skip som skal i trafikk mellom Norge og Danmark for Color Line.

Skipene planlegges brukt på strekningen Kristiansand – Hirtshals, som vil unnagjøres på 3 timer og 15 minutter, og Larvik – Hirtshals, som vil ta 3 timer og 45 minutter.

Copycat

Color Line besluttet å bekrefte intensjonsavtalen som ble inngått i november. Color Line har hatt formidabel suksess med Color Fantasy, og bygger de to nye fergene etter mye av det samme konseptet.

De nye skipene skal leveres i perioden 2007-2008.

Color Fantasy ble satt inn i trafikk for ett år siden mellom Oslo og Kiel i Tyskland og kostet 2,5 milliarder kroner. Også dette skipet ble bygget av Aker Yards i Finland.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.