KLIMA

Ny tjeneste gir unikt innblikk i hvordan mennesker er i ferd med å endre planetens overflate

Nå blir overflatedata tilgjengelig for alle via norskstøttet app.

Sett fra oven: Satellittbildene er fra Loreto-provinsen i Peru i nærheten av byen Iquitos i Amazonas. Dette er den største byen i verden som ikke kan nås via landeveien. Det grønne er regnskog. Det brune er Amazonas-floden. Der oppdaget man fra ett år til et annet 2012-2013 at et gigantisk område av naturskogen var fjernet. De rosa områdene er endring i skogdekke. Det viste seg at dette var gjort av et selskap som heter United Cacao. Selskapet ville fremstå som miljøvennlige, men ble takket være satellittbildene tatt på fersk gjerning.
Sett fra oven: Satellittbildene er fra Loreto-provinsen i Peru i nærheten av byen Iquitos i Amazonas. Dette er den største byen i verden som ikke kan nås via landeveien. Det grønne er regnskog. Det brune er Amazonas-floden. Der oppdaget man fra ett år til et annet 2012-2013 at et gigantisk område av naturskogen var fjernet. De rosa områdene er endring i skogdekke. Det viste seg at dette var gjort av et selskap som heter United Cacao. Selskapet ville fremstå som miljøvennlige, men ble takket være satellittbildene tatt på fersk gjerning. Bilde: Global Forest Watch

Gjennom den nye Forest Watcher-appen, blir det vanskelig å skjule avskoging. Her kan bekymrede borgere i alle land få varsler om avskoging, brann og oversikt over vernede områder og konsesjonsgrenser.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.