KRAFT

Ny Svartisen-utsettelse

UTSATT: Kraftverksjef Karl Svein Thorrud viste i desember fram det nye aggregatet i Svartisen kraftverk. Få dager senere ble idriftssettelsen utsatt på grunn av en skade på statoren.
UTSATT: Kraftverksjef Karl Svein Thorrud viste i desember fram det nye aggregatet i Svartisen kraftverk. Få dager senere ble idriftssettelsen utsatt på grunn av en skade på statoren. Bilde: Øyvind Lie
Øyvind LieØyvind Lie
21. jan. 2011 - 13:03

Onsdag meldte Statkraft fra til kraftmarkedet om at prøvedriften på det nye aggregatet på 250 MW blir utsatt i ytterligere tre måneder, til 1. juni.

Under oppstart i desember oppdaget Statkraft at en løs metalldel hadde gjort skade på statoren i aggregatet.

Derfor utsatte Statkraft prøvedriften til mars og ordinær drift til juni.

Les også: Svartisen tre måneder forsinket

Omfattende

Nå blir oppstarten altså ytterligere utsatt.

– Det er en mer omfattende skade og påfølgende reparasjon enn det vi utgangspunktet trodde da uhellet oppstod rett før jul, sier pressetalsmann Bjørnar Olsen til Montel.

Aggregatet ventes ikke å komme i ordinær produksjon før 1. september.

Les også:

Effektutvidelse

Aggregatet på 250 MW vil gi Statkraft mulighet til å levere mer effekt, altså produsere mer kraft på en gang. Fra før har kraftverket et aggregat på 350 MW, og til sammen vil Statkraft kunne levere 600 MW til nettet når aggregatet kommer i drift.

Utvidelsen vil ikke føre til at kraftverket produserer noe særlig mer energi samlet sett enn det gjør i dag, siden vanntilfanget ikke endres.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.