KRAFT

Ny produksjonsrekord for Lyse

REKORD: Lyses  resultat i fjor tilsvarer strømforbruket til 350 000 husstander.
REKORD: Lyses resultat i fjor tilsvarer strømforbruket til 350 000 husstander. Bilde: Wiki Commons

Det er 0,4 TWh mer enn tidligere rekord.

Forrige års resultat tilsvarer strømforbruket til 350 000 husstander. Gjennomsnittsproduksjonen til Lyse er på 5,6 TWh.

Nedbør

- Det har vært mer nedbør enn normalt og alle kraftverkene har hatt god drift, samlet har dette gitt oss en rekordproduksjon. En så høy produksjon med tilfredsstillende priser gir gode inntekter både til vertskommuner for kraftverkene, til fylket, stat og til Lyses eiere, sier produksjonsdirektør i Lyse, Arne Aamodt i en pressemelding.

Gjennomsnittsproduksjonen til Lyse er på 5,6 TWh.

Mindre CO2-utslipp i Europa

Vannkraftverkene i Norge har samlet i 2008 hatt den nest høyeste produksjonen noensinne med 142,4 TWh, mot 118 TWh som gjennomsnittsproduksjon.

- Når så mye vannkraft produseres har regnet en gunstig virkning på miljøet. Mer vannkraft betyr mindre produksjon av kullkraft i våre naboland. 1 TWh med kullkraft gir et CO2-utslipp på 900 000 tonn. En produksjon 24 TWh over gjennomsnittet betyr nesten 22 millioner tonn mindre CO2-utslipp i Europa. Tallet for CO2-reduksjon er større enn måltallet for Norges CO2-reduksjon, sier Arne Aamodt.

Holdt igjen vann

Han mener at Innsparingen i CO2-utslipp viser at videre utvikling av vannkraft vil kunne gi en stor miljøgevinst fremover kombinert med kabler til Europa.

- Med våre store magasiner har vi kunnet holde igjen vann til kraftproduksjon og dermed redusert flomproblemer i store nedbørperioder, sier Aamodt.Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.