BYGG

Ny nedtur for Lambda

Fredrik Drevon
10. nov. 2011 - 11:54

Gruppelederne for AP, FrP, SV, Rødt og Miljøpartiet de Grønne skal i dag signere en avtale om å droppe Lambda i Bjørvika.

Lambda-arkitekten:

Svanesang

– Lambda går inn i sin svansesang. Etter at avtalen blir underskrevet i dag er det ikke lenger noen vits å snakke om Lambda, sier en sentralt plassert kilde til Aftenposten.no.

Oslo bystyre erklærte i 2009 at Juan Herreros' vertikale Munch-museum Lambda skulle ligge i Bjørvika. Etter drøssevis av debatter i mediene, og mange politiske krumspring, er det i dag lite sannsynlig at Lambda blir bygget.

Høyre, Venstre og KrF har 28 representanter i bystyret, mens opposisjonen har 31.

– Dette er et spill på høyt nivå, sier Espen Ophaug (V), nestleder i byutviklingskomiteen, til Teknisk Ukeblad.

– Er løpet kjørt for Lambda?

– Det kan synes slik, men inntil vi får lest avtalen tør jeg ikke si noe mer, sier Ophaug.

Tøyen

FrP ivret en stund for å legge Munch-museet til det gamle Nasjonalgalleriet, men sier nå at de også er åpne for Tøyen, som de foreslår kan markedsføres overfor turister som en slags Munch-bydel.

– Vi vil forslå overfor de andre opposisjonspartiene at vi ber byrådet utrede både Tøyen og Nasjonalmuseet som alternativer til et nytt Munch-museum, sa Jøran Kallmyr (FrP) nylig til Dagbladet.

Selv om man aldri skal utelukke nye vendinger i Munch-saken, ligger det an til at Tøyen-alternativet er sikret et flertall.

Les også:

- Utenkelig å skrinlegge Lambda

Utsettelse for Bjørvika-museet

– Vi vant!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.