BYGG

Ny mursteinsteknologi skal sikre hus mot jordskjelv og er mer klimavennlig

800.000 bygninger ble ødelagt i jordskjelvet i 2015. 15 millioner nepalere lever i usikre hus. Kristian Ringen Fauske organiserer bygging av hus med en ny og enkel teknologi som skal stå bedre mot jordskjelv og redusere CO2-utlippene.

Nepalske entreprenører i aksjon. Kvinnelige entreprenører regnes gjerne som mer bærekraftig enn mannlige, siden de har ansvar for barn, hus og hjem – noe som gjør at de blir værende i landsbyen og kan holde et stabilt entreprenørskap.
Nepalske entreprenører i aksjon. Kvinnelige entreprenører regnes gjerne som mer bærekraftig enn mannlige, siden de har ansvar for barn, hus og hjem – noe som gjør at de blir værende i landsbyen og kan holde et stabilt entreprenørskap. Foto: Jonas Gratzer/Build up Nepal

Nepal: Eksosen og luftforurensningen ligger tykt i Katmandu, hovedstaden i Nepal, som ligger i en høyde på 1400 meter, mellom fjellene. I gatene kjører folk rundt på moped med munnbind som beskyttelse mot forurensningen. Behovet for gjenoppbygging etter katastrofen i 2015 er fortsatt stort, og nylig ble en familie på seks drept i et nytt jordskjelv hvor huset ramlet ned over dem. De var seks av 15 millioner nepalere som lever i usikre hus.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.