BYGG

Ny leder i Sweco

Intern kandidat ansatt som ny administrerende direktør i Sweco.

INTERN: Trond Kjølhamar er ansatt som administrerende direktør Sweco. Han er hentet internt, og har også fungert som konstituert direktør etter at Vibecke Hverven sa opp.
INTERN: Trond Kjølhamar er ansatt som administrerende direktør Sweco. Han er hentet internt, og har også fungert som konstituert direktør etter at Vibecke Hverven sa opp. Bilde: Joachim Seehusen

Tron Kjølhamar kom fra stillingen som divisjonssjef for bygg og konstruksjoner, en stilling han har hatt i syv år. I Sweco, eller i det som etter hvert ble Sweco, har den 55-årige sivilingeniøren vært i 24 år.

Han har i lengre tid vært Vibecke Hvervens stedfortreder når den tidligere administrerende ikke var tilgjengelig. Da Hverven brått sa opp sin stilling i mars, ble Kjølhamar konstituert.

Veksten fortsetter

– Vi skal vokse videre og utvikle kompetansen sammen med våre kunder. Hovedfokuset skal være organisk vekst, men vi skal også fortsette med oppkjøp, sier den nye lederen.

Han  avviser at det etter hvert blir vanskeligere å finne oppkjøpskandidater etter at samtlige av de store rådgivningsselskapene har drevet systematiske oppkjøp i årevis.

– Det er mange igjen, jeg ser ikke det som noe problem. Det er naturlig at de store blir større.

Stabil retning

Tron Kjølhamar vil ikke flagge dramatiske kursendringer for den norske delen av det svenske konsernet.

– Ledergruppen er stort sett den samme og vi fortsetter med bærekraft som fokus. Det skal være Swecos varemerke. Gjennom de senere årene har vi fått noe færre private og noe flere offentlige kunder. Men det er mer et resultat av markedsforholdene enn av strategiske valg.

Vil sponse utdanning

Kjøhamar forteller at ledergruppen nå diskuterer om selskapet på et eller annet vis skal sponse professorater. Flere av konkurrentene gjør det allerede.

– Ja, vi vurderer det. Vi forventer at det vil gi oss noe tilbake. Vi har allerede avtaler med forskjellige utdanningsinstitusjoner om forelesninger, både på UMB og NTNU.

Ellers trekker den ny direktøren frem to forhold han vil sette høyt på sin liste.

– Det indre elementet i bedriften er viktig for meg, at folk gleder seg til å gå på jobb og trives. Deretter at kundene stiller krav til oss, og at vi utvikler oss med kundene.

Les også:

Lederjakt i byggenæringen

Slik vil elever gjør Oslo bærekraftig 

Her legges grunnlaget for fremtidige millionbedrifter 

– Bander raider byggeplasser 

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.