PRODUKTNYHETER

Ny fra topp til tå

skrivertestToppmodellen z65n kan skilte med to papirmagasiner, innebygd Ethernet, slik at mange brukere kan koble seg til uten å bruke en PC som utskriftsslave, og USB. Den har også fått markedets høyeste oppløsning på 1200 ganger 4800 dpi og er oppgitt til å være markedets raskeste på 21 sider i minuttet i svarthvitt og 15 i farger. Modellen har blekkassetter med variabel dråpestørrelse fra 3 til 10 picoliter og en sensor som justerer driveren etter papirkvaliteten.

Den oppgitte hastigheten er imidlertid i beste fall en sannhet med store modifikasjoner. I våre to standardiserte Word-tester, et tungt og et lett dokument, lå hastigheten på henholdsvis 7,2 og 12 sider i minuttet. Til sammenlikning lå Canons s750 på 7,4 og 14,3 mens Epsons c80 bare klarte 3,8 og 9,8. Utskrift av et foto i nesten A4-format gikk unna på 1 min og 51 sekunder på Canonmodellen mens z65 brukte 3 min 40sek. C80 trengte 5 min og 56 sekunder.

Utskriftsøkonomi har vi beregnet per kvadratmeter, og her koster Lexmarkmodellen koster kr 421 for farge og kr 170 for svart utskrift. Siden alle fargene ligger i samme patron forutsettes det at alle brukes i samme takt og det er sjelden tilfelle så i praksis vil fargeprisen ligge opptil 30 prosent høyere.

Lexmark opplyser at de kommer med høykapasitetspatroner med dobbelt så mye blekk, men som bare vil koste 20 prosent mer. Det vil gjøre situasjonen bedre.

(orv)Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.