IT

Ny app skal erstatte bankkort

Klar i høst.

Snart kommer appen som i mange tilfeller kan erstatte bankkortet. Kunder med Telenor-abonnement på mobilen og VISA-kort hos DNB er først ut.
Snart kommer appen som i mange tilfeller kan erstatte bankkortet. Kunder med Telenor-abonnement på mobilen og VISA-kort hos DNB er først ut. Bilde: Colourbox

For kjøp over 70 kroner må kunden i tillegg taste en kode, skriver Dagens Næringsliv.

– Fremtiden

Telenor og DNB vil i løpet av få måneder tilby det virtuelle betalingskortet, kalt Valyou, til sine kunder.

– Vi har testet mobilkortet i et pilotprosjekt med 200 kunder, og de fleste mener at dette er fremtiden. Det viktigste for dem er at betalingen er enkel og sikker, sier Viktoria Erngard, forretningsutvikler i Telenor.

– Innen 2020 er det flere som betaler med mobilen enn med vanlig bankkort, tror hun.

Ikke på iPhone

Men teknologien har foreløpig en del begrensninger: Mobilkortet er forbeholdt de av 3,2 millioner Telenor-kunder som også er blant 1,8 millioner DNB-kunder med Visa-kort.

Den trådløse teknologien, kalt NFC (near field communication), er installert på nye smarttelefoner fra blant andre Samsung, HTC, Nokia og Sony – men ikke på Apples Iphone. Og kun relativt nye betalingsterminaler støtter NFC-teknologi.

– Det er flere faktorer som avgjør utbredelsen av det virtuelle kortet. Først vil vi få med flere banker og mobiloperatører. Så må flere smarttelefoner støtte NFC-teknologien, blant annet gjenstår det å se om nye Apple-telefoner kobler seg på. Til slutt må flere ta i bruk nye betalingsterminaler som støtter teknologien, sier Erngard.

Les også: Nå kan du glemme PIN-koden

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.