PRODUKTNYHETER

Ny analysator for papirindustrien

Elektrostatisk ladning av fibere og tilsetningsstoffer er viktig for papirindustriens forståelse og kontroll av interaksjonen i våtendekjemi. Mütek har nå utviklet instrumentteknologi for måling og kontroll av de elektrostatiske karakteristikkene for våtende fiberoppløsning.

Det første instrumentet i den nye generasjonen online analysatorer har fått navnet PCT 20 Particle Charge Titrator. Instrumentet er en ladningsanalysator som har en uavhengig aktiv probeteknologi og et nydesignet måleelement med vel utprøvd renseteknologi, ifølge den norske representanten Spectris Norge AS. Normalt blir det brukt til å kontrollere nivået på ladningen for det tilførte bindemiddel, slik at andre tilsetninger senere i prosessen blir påført mer effektivt og økonomisk.

I visse tilfeller vil ikke ladningsmålinger alene gi full informasjon om prosessen. PCT 20 har moduler for måling av turbiditet i filtrat, pH og ledningsevne, og kan dermed gi den tilleggsinformasjon som er nødvendig for flokkuleringskontroll og prosessovervåkning. I tillegg kan analysatoren ta målinger fra opp til fire punkter i våtenden av prosessen - enten fra en TSS (Thick Stock/Thin Stock Sampler), eller direkte fra bakvannet. Repeterbarheten for utstyret er angivelig bedre og vedlikeholdsbehovet mindre enn før. Instrumentet har fått et nytt grafisk brukergrensesnitt.

Spectris Norge overtok nylig agenturet på Mütek Analytical i forbindelse med at BTG Pulp and Paper Technology kjøpte Mütek Analytical GmbH.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.