BYGG

NSB risikerer millionbot

BOT? I morgen- og ettermiddagsrushet er det krav om ekstra mange togseter for hver avgang. NSB skal ha vært langt unna å oppfylle kravet i vinter.
BOT? I morgen- og ettermiddagsrushet er det krav om ekstra mange togseter for hver avgang. NSB skal ha vært langt unna å oppfylle kravet i vinter. Bilde: Scanpix

NSB kan risikere å måtte betale en regning på flere millioner kroner til Samferdselsdepartementet fordi togselskapet ikke har klart å skaffe nok tog i rushtiden.

10.000,- pr. avgang

Utgangspunktet for den mulige boten er ifølge Dagsavisen en trafikkavtale som ble inngått mellom NSB og departementet tidlig i 2007. Ifølge avtalen skal NSB sikre pendlere et togtilbud, og departementet kan kreve en bot på 10.000 kroner for hver innstilte avgang.

Ifølge avisen er omfanget av bruddene på avtalen så store at det kan tilsi en betydelig bot. I løpet av de 25 første ukene i fjor leverte NSB i gjennomsnitt 2.043 færre togseter enn de avtalte 2.300 ekstrasetene per time i morgenrushet i Oslo.

Til behandling

I ettermiddagsrushet leverte togselskapet 1.402 færre ekstraseter enn de avtalte 1.500 per time.

– Samferdselsdepartementet har ennå ikke fremmet noe økonomisk krav, sier kommunikasjonssjef Anne Rygg i NSB.

Departementet opplyser at saken fortsatt er til behandling og at det ennå ikke er klart hva et eventuelt krav kan bli. (©NTB)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.