NETTARKIV

Norsk kontraspion på CeBit

Intern: Den norske Promon-løsningen skiller seg fra andre antispionløsninger ved at den er integrert i eksisterende programmer.
Intern: Den norske Promon-løsningen skiller seg fra andre antispionløsninger ved at den er integrert i eksisterende programmer. Bilde: Ill.: Symantec

Sikkerhetsgründeren Tom Lysemose er kommet i mål med sin trojaner-stopper Promon. Han startet sitt selskap med samme navn mens han ennå var student. Nå har han sikret seg avtale med det tyske IT-selskapet Star Finanz og lanserer Promon på Cebit-messen i Tyskland denne uken. Star Finanz leverer banktjeneste-applikasjoner og har rundt 1 million brukere.

I dag er sikkerhetsprogramvare tradisjonelt installert som egne program og krever gjerne en del av maskinens ressurser. Promon er integrert i programvaren for å stoppe spionprogrammer, og i følge Lysemose arbeider den uten å kreve nevneverdig med ressurser.

For Star Finanz er gevinsten at bankbrukerne er tryggere uten at de aktivt har skaffet seg ekstern sikkerhetsprogamvare.

EZ

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.