DATATELE

Norges største finansaktør kjøper IQ

MÅ UTVIDE: Stor interesse for den mobile kontorløsningen ARC Communicate gjør at Intelligent Quality må ansette tolv nye medarbeidere. Her er daglig leder Jonny Tungen, forretningsutvikler Thomas Nesvoll-Jenssen og kommunikasjonsleder Rune Støstad i deres nye distriktskontor i Oslo.
MÅ UTVIDE: Stor interesse for den mobile kontorløsningen ARC Communicate gjør at Intelligent Quality må ansette tolv nye medarbeidere. Her er daglig leder Jonny Tungen, forretningsutvikler Thomas Nesvoll-Jenssen og kommunikasjonsleder Rune Støstad i deres nye distriktskontor i Oslo.Bilde: TROND HEGGELUND

Det lille IT-selskapet Intelligent Quality fra Vinstra har imponert Microsoft, Cisco, Telenor og Tandberg med en egenutviklet kontorløsning på mobilen.

- IQ har med denne løsningen et 12 måneders forsprang på resten av IT-næringen når det gjelder det mobile kontor. Etter å ha jobbet i mange år i mobilbransjen kan si at løsningen deres er helt unik. Jeg regner med at IQ kan bli kjøpt opp av et stort dyr, sa venturekapitalist Steinar Svalaesen i Rigdehaven Ventures.

Han var tidligere direktør i Ericsson og Mobile Media Company.

Portal også på mobilen

Uttalelsen kom etter at IQ hadde lansert produktet ARC Communicate, en plattform for alle tjenester innen IT og kommunikasjon.

Det spesielle er at du får hele kontoret ditt gjennom en portalløsing, både windows-skrivebordet ditt, telefoni, e-post, intranett, videokonferanse og hurtigmeldinger.

Mange ble interessert

Under en konferanse i Oslo før jul var det mange selskaper som flokket seg rundt IQ-ledelsen og deres produkter.

Nå kjøper Norges største finansaktør, DnB NOR, seg inn i IQ for 12 millioner kroner.

I tillegg til DnB NOR går Vinstra Elektro inn med tre millioner kroner i selskapet.

Har et stort potensiale

- Banken har fulgt selskapet i en periode, og er imponert over kompetansen selskapet besitter og det som er skapt så langt i virksomheten. IQ har etter vår mening et stort potensial. Investeringen er en del av bankens finansielle investeringsvirksomhet, sier Bjørn Berg, som er leder for DnB NORs Investeringsdivisjon.

- Det var viktig å få inn en sterk eier slik at vi kan realisere eventyret vi har startet på, sier daglig leder Jonny Tungen i Intelligent Quality.

Stor kontrakt på gang

Etter det TU.no erfarer har IQ på gang en stor kontrakt som sannsyneligvis vil bli offentliggjort i løpet av en måned. En kilde sier at denne skal være den største i selskapets historie.

Ingen i IQ-ledelsen vil kommentere disse opplysningene.

Her er de største IQ-kundene

  • Byggsafe/Holte Prosjekt
  • Invento Finansrådgivning
  • Opus Dental
  • Farveglede
  • Capinor
  • K2 Inc (Tyskland)
  • Utdanningsforbundet
  • Madshus
  • Økonor
Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.