NYHETSBREV

Nordlendingene sviktet oljesatsing

De to bransjeorganisasjonene NFA og Ifea gikk sammen om å arrangere en større konferanse i Hammerfest, men det var nesten bare søringer som meldte seg.

Statoils Melkøya-anlegg er Europas største LNG-fabrikk.
Statoils Melkøya-anlegg er Europas største LNG-fabrikk. Bilde: Statoil

Opportunity 2015 skulle gått 29. og 30. september i Hammerfest. I tillegg til NFA og Ifea var også NHO engasjert i konferansen som skulle bidra til nettverksbygging og faglig utveksling.

Tunge aktører

Tunge aktører hadde meldt sin interesse, og både Statoil, Aibel, ABB, ENI, Siemens og Akers Solutions skulle holdt foredrag under konferansen. En faglig omvisning på Melkøya lå også inne.

Så kommer e-posten fra arrangørene: Det er for få påmeldte og konferansen må dessverre avlyses.

Vekstnæring i nord: Kan mangedoble oppdrett med ny teknologi

Flest sørfra

På mange måter en overraskelse, nordområdene representerer muligheter og fremtidig utbygging. Stein Altern, administrerende direktør i Ifea forteller at de hadde en rekke påmeldte fra både Sørlandet, Vestlandet og Østlandet.

Men bedriftene fra de nordligste fylkene uteble. Til sammen var det noen titalls påmeldte, ikke mange nok til å gjennomføre konferansen.

– Jeg tror en slik konferanse har sin berettigelse, men det er jo et utfordrende bilde i næringen nå, sier Altern.

Sikter mot Hammerfest  

Nytt forsøk kan komme

Han sier at selv om de bevisst har brukt uttrykket avlyst og ikke utsatt så utelukker han ikke at nok et forsøk vil bli gjort.

– Nå har vi vært opptatt av å få gitt skikkelig beskjed til de som har meldt seg på, til foredragsholdere og samarbeidspartnere. Det er for tidlig til at vi har gjort noen analyser av hvorfor det gikk slik, en analyse kommer senere.  Vi hadde jo et mål som var vesentlig høyere.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.