NYHETSBREV

NFA søker ny direktør

Ingvild Johansen, styreleder i NFA, søker ny direktør som kan utvikle NFA videre.
Ingvild Johansen, styreleder i NFA, søker ny direktør som kan utvikle NFA videre. Bilde: NFA

Det hevder styreleder i Norsk Forening for Automatisering (NFA), Ingvild Johansen. I disse dager søker hun etterfølger til foreningens direktør, som går av med pensjon. Arbeidssted er Kristiansand, der tre erfarne og entusiastiske medarbeidere organiserer et stort antall kurs og konferanser, og betjener over 220 medlemsbedrifter.

Les: Lars Annfinn Ekornsæter slutter i NFA og går over i pensjonistenes rekker

Nettverksbygger

– Mottoet vårt er «automatisering til samfunnets beste», og omfatter både næringslivets framtidsutsikter, miljøaspektet, livskvalitet og samfunnets generelle utvikling, sier Johansen.

– Vi er pådrivere for automatisering på en rekke områder, og jobber for høynet bevissthet om feltet i alle naturlige arenaer.

– Foreningen jobber med nettverksbygging og kompetanseutvikling, og bidrar til økt kunnskap og innsikt hos medlemsbedrifter og beslutningstakere i samfunnet, utdyper hun, og peker på konferanseoversikten frem til jul som belegg for sine ord.

I november ble konferansene «Beslutningsstøtte og alarmsystemer», «Avanserte Fartøyer» og «Fremtidens smarte bygg» avholdt, mens desember byr på «Smart Produksjon» og «Ingeniørkonferansen Sørlandet». Gjennom slike arrangementer bidrar foreningen til å holde trykk på området.

Bedriftene må tørre

– Offensiv bruk av automatisering og smartteknologi krever innsats på flere områder, fortsetter Johansen. – Bedriftene må tørre å satse, og de må opprettholde og videreutvikle kompetanse. Forskning må ha riktige vilkår og stimulans, gründere må få nødvendig drahjelp, og så må vi sikre tilgang på kvalifisert arbeidskraft i årene framover. Det innebærer styrking av utdannelse, men også økt forståelse og begeistring for hva ny teknologi og innovasjon kan tilføre oss.

– Satsing på avanserte løsninger i industri, offshore og energisektoren er noe vi brenner for, men også nye virkefelt og det grønne skiftet opptar oss. For eksempel kommer automatisering i tjenesteyting, og ikke minst i helse- og omsorgssektoren, til å vokse kraftig de neste årene. Her skjer det en rivende utvikling, som også NFA stimulerer til, forteller styrelederen.

Se også: Norske bønder vil ha melkeroboter - men danske bønder vil ikke

Engasjement og kunnskap

Som ny direktør ønsker Johansen seg en person med faglig kunnskap om og engasjement for automatisering, gjerne kombinert med organisasjonserfaring.

–Vi ønsker velkommen kandidater både fra industri og akademia. Hovedsaken er at den nye direktøren kan holde tømmene i en interesseforening som kjennetegnes av stor aktivitet og høy kompetanse, sier hun.

– Evne til å se sammenhenger og tenke strategisk er helt klart også noe vi legger vekt på, utdyper Johansen.

– Det å være i takt med samfunnsdebatten og utgjøre en tydelig stemme i den, må vi kunne forvente. Ikke minst skal innflytelse utøves i flere kanaler, og et bredt nettverk innen flere miljøer vil være et stort fortinn.

Den nye direktøren vil være foreningens ansikt utad, og stillingen krever en lagspiller med pådriverevne, strategisk perspektiv, gode kommunikative egenskaper og evne til å bygge nettverk. I tillegg til støtte fra den dyktige, faste staben lover Johansen søkere et aktivt og støttende styre, og en trygg diskusjonspartner i organisasjonens ekspertpanel.

Les: Fremtidens industri

Ekspertpanel

– Ekspertpanelet vårt består av sju fremragende fagfolk innen feltene medisinsk teknologi, robotteknologi, prosesskontroll, olje og gass, informasjonsteknologi, fartøyteknologi og instrumentering, forklarer hun. Ved hjelp av ekspertene vil NFA kvalitetssikre og styrke sitt faglige tilbud. Ekspertene er også viktige medspillere for å kommunisere trender og utvikling til fagpresse og delta i strategiske teknologiprosjekter i NFAs regi.

– Helt siden 1958 har NFA bidratt i utviklingen av Norge til en imponerende industri- og velferdsnasjon. Næringslivet oppfatter oss som et av de fremste talerørene for nye løsninger i produksjon og tjenesteyting, en funksjon den nye direktøren får være med å styrke i de spennende årene foran oss, sier Johansen til slutt.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.