IT

Nettsikkerhetsgiganten Blue Coat kjøper norske Norman Shark

- Den typen ferdigheter dette teamet besitter er ikke lett å komme over, sier presidenten i Blue Coat.

 Det er klart at ett av verdens største IT-sikkerhetsselskaper, Blue Coat Systems, kjøper norske Norman Shark av venturefirmaet FSN Capital.
Det er klart at ett av verdens største IT-sikkerhetsselskaper, Blue Coat Systems, kjøper norske Norman Shark av venturefirmaet FSN Capital.Bilde: Sigurd Øygarden Flæten
17. des. 2013 - 18:35

Det er klart at et av verdens største IT-sikkerhetsselskaper, Blue Coat Systems, kjøper norske Norman Shark av venturefirmaet FSN Capital.

Tidligere har Teknisk Ukeblad skrevet om norske Norman Sharks avtale med Blue Coat Systems. Millionavtalen gikk ut på å levere teknologien Malware Analyzer G2, som i løpet av kort tid kan analysere om systemer er utsatt for ondsinnet programvare.

Det er denne teknologien Blue Coat nå vil videreutvikle og introdusere kunder over hele verden. Ingen av partene vil ut med hvor mye selskapet har lagt på bordet for Norman Shark.

Evry: – Et stort, gammelt selskap understyrt av teknokrater

Markedsledende

Teknisk Ukeblad møtte en svært fornøyd Norman Shark-direktør Stein Surlien, sammen med presidenten i Blue Coat, David Murphy. Murphy kan fortelle at de har store planer for Norman Shark.

- På kort tid har nett-truslene blitt langt mer avanserte og målrettede, og kan slå de fleste sikkerhetsverktøy. Norman Shark er markedsledende med sin unike teknologi. Nå ønsker vi å investere langt mer aggressivt i teknologien, og utvide teamet, så det kan komme våre kunder til gode, sier Murphy.

Han skryter av sin nye, norske besittelse.

- Den typen ferdigheter dette teamet besitter er ikke lett å komme over, dette er utviklere i verdensklasse. Vi har hatt et veldig vellykket partnerskap siden sommeren, og en god start.

Akkurat hvor mye teamet vil utvides, og hvor mye det skal investeres, vil ikke Blue Coat-presidenten si noe om ennå.

Les også: Slik samler de bevis for å stoppe Pirate Bay i Norge

Vokser raskest

Ifølge Murphy er Malware-analyse er det raskest voksende markedet innen IT-sikkerhet, og en industri med mangfoldige milliarder dollar i fremtidig potensiale.

- Normans Teknologi blir nå en del av det vi kaller neste generasjons løsninger på nye trusler, hvor blant annet sandboxing-teknologi er veldig viktig.

«Sandboxing» innebærer å lage ufarlige testmiljøer for malware-trusler, og er en viktig del av teknologien som Norman Shark leverer.

Nå forsvinner skattekortet

Les også:

Omstridt

Blue Coat Syustems er basert i Sunnyvale, California og er ikke børsnotert. De leverer nettsikkerhetsløsninger til om lag 15000 kunder over hele verden, særlig selskaper innen bank og finans.

Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet at Blue Coat Systems har et dårlig rykte blant ulike ytringsfrihetsorganisasjoner, fordi deres utstyr angivelig blir brukt av Assad-regimet for å kontrollere internettilgang å jakte på dissidenter.

Murphy sier man aldri kan garantere at teknologien ikke faller i gale hender, men at selskapet jobber med denne problematikken.

– Blue Coat er et selskap som jobber med å legge til rette for at internett skal kunne brukes fritt og trygt. Det er alltid en risiko for at det misbrukes, og dette er en problematikk vi våkner opp til hver dag. Nylig samarbeidet vi med amerikanske myndigheter om å finne og dømme en aktør som eksporterte ulovlig. Vi har streng kontroll på vår eksport.

Les også: Norman satser på skybasert sikkerhetslagring

Gode nyheter

Direktør Stein Surlien er meget fornøyd med sine nye, amerikanske eiere.

– Dette er en suksesshistorie. Vi gjorde en avtale for en måned siden, og har nå vist at vi kan levere. Nå får vi en større havn, finansiell styrke, og vårt miljø i Norge blir et "center of excellence". Dette er gode nyheter for Blue Coat, for Norman Shark, og for hele IT-Norge.

Det 30 år gamle norske selskapet Norman ble ved begynnelsen av året ble delt opp i Norman Safeground, som leverer IT-sikkerhet til forbrukermarkedet, og Norman Shark. Surlien mener det er uproblematisk at eierskapet nå forsvinner ut av landet.

Selv om vi har nye eiere skal vi fortsatt ha vårt tyngedpunkt her i Norge, samtidig som oppkjøpet gir oss tilgang til store marked globalt.

Murphy legger til at oppkjøpet kan gi Norman Shark flere tusen nye kunder i løpet av 2014.

Murphy legger til at oppkjøpet kan gi Norman Shark flere tusen nye kunder i løpet av 2014.Teknisk Ukeblad møtte en svært fornøyd Norman Shark-direktør Stein Surlien, sammen med president i Blue Coat, David Murphy. Sigurd Øygarden Flæten

Les også:

Norsk selskap leverer teknologi til fire av de seks største mobilkameraprodusentene  

Læringsverktøy fra NTNU brukes av 300.000 ungdommer i 85 land  

Han følger drømmen fra et kott i Silicon Valley  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.