NYHETSBREV

Nelfo blir landsforening – Norsk Teknologi forsvinner

Neste år starter med endringer i NHOs strukturer. En landsforening forsvinner, og en bransjeforening rykker opp.

Tore Strandskog rykker opp fra å være næringspolitisk direktør i bransjeforeningen Nelfo til å bli det samme i landsforeningen Nelfo.
Tore Strandskog rykker opp fra å være næringspolitisk direktør i bransjeforeningen Nelfo til å bli det samme i landsforeningen Nelfo. Bilde: Håkon Jacobsen

Fra årsskiftet opphører landsforeningen Norsk Teknologi i å eksistere. Norsk Teknogogi har vært en landsforening i NHO, med Nelfo, foreningen for el- og it-bedrifter, Integra, Foreningen for tekniske systemintegratorer, HLF, Heisleveranødrenes landsforening og VKE, Foreningen for ventilasjon, kulde og energi som sine medlemmer.

To blir - én skifter beite

Nå rykker Nelfo opp fra å være en bransjeforening til å bli en landsforening i NHO-systemet. Integra forblir en bransjeforening under Nelfo, det samme gjør HLF. VKE har valgt å slutte seg til BNL, Byggenæringens Landsforening, som også er i NHO-systemet.

– Integra har hatt en prosess der vi blant annet var i kontakt med Abelia, NHO og BNL før vi valgte å forbli sammen med Nelfo, sier Erik Pilgaard, daglig leder i Integra.

41 milliarder

Nelfo vil etter endringen representere knapt 1600 bedrifter med til sammen 26 000 årsverk og en samlet årlig omsetning på 41 milliarder kroner.

I en pressemelding sier næringspolitisk direktør i Nelfo, Tore Strandskog at Nelfo i januar vil presentere en fremtidsmelding der foreningen peker på sentrale utfordringer for Norge, og hvordan Nelfo kan bidra.

– Vi skal være en tung representant for norsk industri, sier Pilgaard.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.