IT

Neil Youngs musikkspiller kan snart bestilles på Kickstarter

Skal gi den høyeste lydkvaliteten som er mulig for en musikkspiller.

Bilde: PonoMusic

Tidligere har Teknisk Ukeblad skrevet om Neil Youngs kamp mot dårlig lyd via mp3 og streaming. For halvannet år siden dukket han opp på Letterman Show med prototypen på sin musikkspiller Pono, som skal håndtere opptak med 24-bit/192kHz studiokvalitet.

– Denne spiller av masterfiler. Den spiller den beste lyden som kan skaffes, fortalte Young den gangen.

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Neil Young har tenkt å lette på sløret for den ferdige versjonen av Pono, samt nedlastingstjenesten PonoMusic, på denne ukens SXSW-festival i Austin.

Les også: Få trådløs Spotify i huset

PonoMusic

399 dollar

Men nå har fansiden Neil Young News også lekket detaljer om spilleren i en pressemelding. Den avslører at man allerede om fem dager kan forhåndsbestille spilleren på crowdfundingsiden Kickstarter til rabattert pris. Den endelige prisen skal ligge på 399 dollar, eller rundt 2400 kroner før moms. Men når du faktisk kan ha en Pono-spiller på øret er ennå ikke klart.

På nettbutikken PonoMusic skal man kunne kjøpe musikkfiler som angivelig langt overgår Itunes og andre konkurrenter i kvalitet. Det er lydteknologiselskapet Ayre Acoustics som har utviklet elektronikken i spilleren, som skal bidra til glassklar lyd.

Les også: Nokia går for MP3  

128 GB

Den første modellen skal ha 128 GB med lagringsplass, og mulighet for utvidelse med ekstra minnekort. Det skal gi plass til mellom 1000 og 2000 album i høy kvalitet.

Å høre Pono for første gang er som å se det sterke dagslyset når du går ut av en kinosal på en solrik dag, skrev Neil Young på sin Facebook-side en gang i fjor.

I sin selvbiografi Waging Heavy Peace har Neil Young skrevet at han vil "bevare lyden av musikk" og at han mailet med Steve Jobs om temaet like før hans døde. Han skriver at han vil utfordre Apple med sitt markedsledende Itunes store til å forbedre lydkvaliteten i et raskere tempo.

Om vi kommer til å høre forskjell på Pono og god gammeldags CD-kvalitet vil fremtiden vise.

Les også:

Denne gjør favoritthodesettet ditt trådløst

Nå er Spotify på mobilen gratis  

Nå vil Apple også erobre bilen din  

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.