ARKIVNYHETER

Nasjonal Transportplan utsatt til februar

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete vil tidligst i slutten av februar ha forslaget til Nasjonal transportplan klart.
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete vil tidligst i slutten av februar ha forslaget til Nasjonal transportplan klart. Bilde: Kjell Herskedal

Planen var at Samferdselsdepartementet skulle legge fram forslaget til Nasjonal transportplan for 2010 - 2019 nå i desember. Men i et brev til Stortigets presidentskap varsles det nå om at Stortingsmeldinga tidligst vil kunne bli lagt fram i slutten av februar.

Nytt i årets planprosess er kravet om at alle statlige investeringer over 500 millioner kroner allerede i en tidlig fase skal gjennom en kvalitetssikring, en såkalt ks1. Og det er dette arbeidet som har vist seg å ta mere tid enn først antatt.

Avdelingsdirektør Kjell Rosanoff i Samferdselsdepartementet forteller til Våre Veger at dette er et nytt instrument. Alle prosjekter over 500 millioner kroner som omtales i transportplanen og som er planlagt igangsatt i den første fireårsperioden, skal gjennomgå en slik kvalitetssikring. Dette gjelder ifølge Rosanoff i overkant av 10 prosjekter.

- Dette er upløyd mark også for oss. Utgangpunktet er en såkalt konseptvalgsutredning fra Statens vegvesen. De prioriteringene som er gjort i denne utredning må i sin tur kvalitetssikres, og dette blir gjort av uavhengige konsulenter som er valgt ut etter en prekvalifisering av Finansdepartementet, forteller Rosenhoff.

Mye av kvalitetssikringsarbeidet har foregått denne høsten, og siden det har vist seg mer oppfattende enn antatt, har departementet vært nødt til å utsette oversendelsen av forslaget til Nasjonal Transportplan til Stortinget,

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.