KARRIERE

Nådde ikke opp i Lego-konkurransen

Stein Jarle Olsen
1. des. 2008 - 11:42
Vis mer

Lørdag gikk finalen i First Lego League av stabelen.

Teknologiturneringen ble denne gangen arrangert på Kongsberg, og det var de svenske og danske lagene som stakk av med de fleste prisene, foran en stappfull Kongsberghall.

Dansk triumf

Sammenlagtvinnere ble laget Dauerkraft fra Ålborg .

Dansk seier ble det også i kategoriene Programmering (NXT Generation), Oppfinner” (Dauerkraft) og Innsikt (Dauerkraft).

Svensk triumf

Også de svenske lagene fikk en rekke priser.

Både Stå på-prisen, Konkurrentprisen og Profileringsprisen gikk til svensker, mens laget Bäcka One fra Skövde stakk av med seieren i den viktige robotkonkurransen, med norske Global Friends fra Trondheim på tredjeplass.

Laget Junior Kids fra Færøyene vant kategorien for beste konstruksjon.

Norsk seier ble det i kategoriene for ”Samarbeid” og ”Loggbok”, med henholdsvis Team Extreme fra Gran på Hadeland og Legoguttene fra Bergen.

Tett i toppen

Prosjektleder Wenche Strøm i First Scandinavia sier til Teknisk Ukeblad at var svært små marginer i toppen.

– Ja, jeg vet at dommerne hadde store vanskeligheter med å bestemme seg i flere av kategoriene, og at de måtte kalle inn flere av lagene på nytt.

– De norske lagene nådde ikke helt opp i noen av de tekniske kategoriene. Hva kan være årsaken til det?

– De norske lagene var jo nominerte i flere av de tekniske kategoriene også, selv om de ikke vant. Jeg tror kanskje forskjellen ligger litt i at de svenske og danske lagene har unger som holder på med dette i flere år. I Norge er det vanlig at det går gjennom skolen, og da skifter man lag hvert år, mens vi kjenner igjen de danske og svenske lagene fra konkurranse til konkurranse, sier Strøm.

Gode presentasjoner

Hun sier at de norske lagene imidlertid særlig fikk skryt for én ting.

– Før konkurransen har lagene fordypet seg i klimapolitikk og fagstoff på emnet, og jeg fikk kommentarer fra dommerne på at det her var klasseforskjell på de norske, svenske og danske lagene. Nordmennene skilte seg ut både på kreativitet og presentasjonsmåter, og det tror vi er noe næringslivet setter pris på. Man trenger jo ikke bare nerdene, men også de som kan samarbeide og er flinke til å legge frem resultater.

Strøm legger vekt på at hun etter konkurransen har fått svært gode tilbakemeldinger, både fra deltakere og næringsliv.

– Flere av barna sier at de vil begynne på NTNU når de blir gamle nok, og vi tror at næringslivet synes vi har et godt konsept.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.