BYGG

Nå skal det bli enklere å bygge i Norge

Bilde: Colourbox
5. nov. 2013 - 09:21

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner lover byggenæringen en enklere hverdag.

– Jeg har også gitt beskjed om å se etter hva vi eventuelt kan fjerne fra plan- og bygningsloven, sa Sanner da han møtte byggenæringens representanter i Direktoratet for byggkvalitet mandag.

Samarbeidsavtale

Det var under starten på Indeksbyggprosjektet Sanner hadde sitt første møte med næringen. Det er en avtale mellom Direktoratet for byggkvalitet og åtte av de ledende organisasjonene i byggenæringen.

Målet er å etablere felles metoder for myndigheter og næringen til å vurdere konsekvenser av nye krav fra myndighetene.

– Målet er å skape en samhandlingsarena preget av respekt og tillit der vi kan diskutere regelverk på en ordentlig måte. Jeg er ikke sikker på om debatten rundt TEK10 har fått frem det beste i oss, sier Morten Lie.

Les også: Ny politistasjon i Arendal skal bygges som passivhus

Felles forståelse

Som Sanner ønsker han et regelverk som er enklere og lettere å etterleve.

Han peker på at det til nå har manglet en felles forståelse for hva man snakker om.

Indeksbyggprosjektet skal utvikle fem pilotbygg i BIM. Disse blir aldri bygget, men skal brukes til å teste ut regelendringer og kartlegge konsevensene.

– Jeg håper vi har det første pilotbygget klart utpå vinteren en gang. Sammen med næringen skal vi skaffe bedre faktagrunnlag for at politikerne kan fatte sine beslutninger, sier Lie.

Permanent kanal

Foreløpig kaller han det et prosjekt, men Lie holder åpent for at det kan utvikle seg til en permanent kanal for debatt mellom myndigheter og næringenen.

Med på prosjektet er Arkitektbedriftene, Boligprodusentene, Byggevareindustrien, Entreprenørforeningen bygg og anlegg, Byggenæringens Landsforening, Norsk Eiendom, Norsk Teknologi og Rådgivende Ingeniørers forening.

Les også:

– Prinsippene kan anvendes på bygg over hele verden

Nå skal det bli billig å lage smarthus

Bygger Norges første plusshus - med 1550 m2 solceller  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.