ENERGI

Nå blir det oljehøring på Stortinget

Etter et krav fra Miljøpartiet De Grønne (MDG), blir det en høring i energi- og miljøkomiteen på Stortinget om oljepolitikken.

Det blir en høring i energi- og miljøkomiteen på Stortinget som skal omhandle oljepolitikken. Her fra Edvard Grieg-feltet.
Det blir en høring i energi- og miljøkomiteen på Stortinget som skal omhandle oljepolitikken. Her fra Edvard Grieg-feltet. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
21. apr. 2022 - 15:40

Høringen skjer etter at Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) slo fast at det er i strid med Grunnloven å godkjenne nye oljefelt.

NIM er Stortingets kontrollorgan som skal påse at Norge følger menneskerettighetene.

– Stortinget kan ikke sitte stille når vårt eget kontrollorgan på menneskerettigheter sier at norsk oljepolitikk bryter med Grunnloven. Derfor vil MDG invitere NIM til en åpen høring i Stortinget, slik at alle partier får kunnskapen de trenger for å ta stilling i saken, sier Lan Marie Berg, som er stortingsrepresentant for MIljøpartiet De Grønne (MDG), i en e-post.

Høringen blir skriftlig, og NIM inviteres til å redegjøre for komiteen, opplyser MDG.

Goliat er Norges nordligste oljefelt i drift. Her ankommer plattformen Hammerfest i 2015. Hurtigruteskipet MS Vesterålen i forgrunnen.
Les også

EU vil jobbe for å forby olje- og gassutvinning i Arktis

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.